AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

3.455 academici drukken politiek met neus op feiten: “Toon meer ambitie in klimaatbeleid”

De regeringen in ons land moeten dringend meer ambitie tonen in hun klimaatbeleid. Dat zeggen meer dan 3.400 academici, onder wie de rectoren van de vijf Vlaamse universiteiten, in een open brief. “We staan mijlenver van de doelstellingen.”

20 reacties

  • Eddy Marinus

    5 jaar geleden
    Mochten de 3.455 academici eerder een collectieve actie hebben ondernomen dan waren de klimaatmarsen van schoolgaande jeugd en kinderen niet nodig . Voelen zij niet enige schaamte nu ze collectief in hun blootje worden gezet door jonge mensen . Wat hebben ze gedaan met hun kennis in 't verleden ?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ze doen het omgekeerde, zonnepanelen renderen niet meer door de Prosumententax . Voor dat ik panelen had betaalde ik 800 euro elektriciteit. Met panelen betaal ik 500 euro Prosumententax. Dus bespaar ik 300 euro per jaar voor een installatie van 12.000 euro , terug verdien tijd is dus 40 jaar. Maar zo lang leven de panelen niet Puur verlies dus, niet doen Het word trouwens erger met de digitale meter
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Dezelfde academici willen dat kernenergie in 2025 dicht gaat in België. Wel, laat het nu net China en Rusland zijn die daar een topprioriteit van hebben gemaakt. Zij bouwen massaal kerncentrales bij en vooral Rusland verkoopt z'n (duur) gas aan de EU landen. Verdiend goed + we worden meer afhankelijk van hen. Ook België gaat nog tientallen jaren op gas moeten stoken??? Extra Co2 ??? Snappen wie kan!!
  • Koen Sweeck

    5 jaar geleden
    En hoeveel van die van die 3455 academici doen er effectief onderzoek naar klimaat ? 3455 'academici' vinden voor eender welk verregaand en vaak wereldvreemd voorstel vinden is niet zo'n uitdaging me dunkt, maar mensen die van uit eigen vakgebied en onderzoek spreken zal andere koek zijn.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Doe eens wat concrete voorstellen die we vandaag kunnen uitvoeren. Allemaal staan ze klaar met gezever, maar niemand heeft iets concreet.