BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Van der Poel vecht tegen zogenaamde ‘vloek van de bloedband’: “WK-complex? Daar lacht Mathieu mee”

WK veldrijdenRaymond Poulidor ging de geschiedenis in als de Eeuwige Tweede. Adrie van der Poel moest eerst vijf keer vrede nemen met zilver vooraleer hij wereldkampioen veldrijden werd. Hun kleinzoon en zoon Mathieu van der Poel (24) reed de voorbije drie WK’s ook van de ene teleurstelling naar de volgende tegenslag, alsof het lot ermee gemoeid was. Kan hij de vloek die op zijn familie lijkt te rusten dit jaar verbreken?

14 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een WK van 6 Vlamingen tegen 2 Nederlanders heeft iets extra nodig. Wat sensatie die zorgt voor wat extra publiciteit. Zoals een vloek die elke keer weer uitkomt.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Hopelijk blijft hij deze keer zijn zenuwen de baas. Een wereldkampioen worden in één wedstrijd is geen goed systeem. Tel alle behaalde punten van het seizoen op, wie de meeste punten haalt is dan pas wereldkampioen.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    VD Poel zou de verdiende wereldkampioen zijn, hij zou die trui alle eer aandoen. Wout V Aert liep vorig en dit seizoen achter de feiten aan.
  • herman de genst

    5 jaar geleden
    Matje is al wereldkampioen afgaande op zijn uitslagen dit seizoen .
  • Patrick Brusseel

    5 jaar geleden
    Hij kan enkel van zichzelf verliezen zoals die keer dat hij inreed op de renner voor hem en ik weet niet hoelang bleef sukkelen. Hoe zelfverzekerd hij ook mag lijken is het toch een beetje zoals bij Nys, de minste tegenslag en hij verliest zijn kalmte. Ik vind dat ook menselijk, je weet dat je de beste bent - daar bestaat geen twijfel over - maar ergens in je achterhoofd speelt de schrik voor pech mee.