© GAIA

Gaia voert actie bij Vlaamse partijen voor verbod op onverdoofd slachten

Dierenrechtenorganisatie Gaia voerde maandagmorgen actie bij verschillende Vlaamse partijhoofdkwartieren voor de invoering van een verbod op onverdoofd slachten. Woensdag stemt de commissie Dierenwelzijn van het Vlaams Parlement over de voorstellen die Hermes Sanctorum en Vlaams Belang hierover hebben ingediend.

De actievoerders lieten wekkers aflopen waarvan de wijzers op vijf voor twaalf stonden. “Een signaal aan de politici om eindelijk wakker te worden,” legden deze laatsten uit. “Zodat ze hun kop uit het zand trekken en ophouden met hun schijnheiligheid. Elke partij, zowel van de meerderheid als de oppositie, beweert voor slachten met verdoving te zijn”, klinkt het bij Gaia.

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft gewezen Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche aangeduid als “tussenpersoon” die de dialoog met de geloofsgemeenschappen moet voeren over het onverdoofd slachten. Gaia noemt die aanstelling “een doorzichtig excuus”. “Tegen de tijd dat Piet Vanthemsche zijn rapport aflevert bij minister Weyts is het zomerreces. Het volgende offerfeest vindt plaats begin september en dan gaat de politiek in gemeenteraadsverkiezingsmodus, worden de messen geslepen en wordt niemand nog iets gegund”, zegt Michel Vandenbosch van Gaia.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer