Mark Baert
Volledig scherm
© Mark Baert

Verschillende klimaatmarsen in het land lokken tienduizenden jongeren de straat op, opstootje in Brussel met leden ‘Schild & Vrienden’

In diverse Belgische steden kwamen vandaag zowat 33.000 jongeren op straat om te demonstreren voor het klimaat. De spijbelende leerlingen en studenten pikken het niet langer dat de Belgische politici zich niet inzetten voor een ambitieus klimaatbeleid. Het grootste aantal deelnemers zakte af naar Brussel, voor de vierde klimaatmars op rij. In de Pachecolaan kwam het even tot een opstootje tussen een aantal manifestanten en tegenbetogers van Schild & Vrienden, die pleitten voor verdere investeringen in kernenergie. Ook in Leuven, Antwerpen, Luik en Charleroi vonden er klimaatmarsen plaats.

264 reacties

  • nancy geuens

    5 jaar geleden
    Minder in het nieuws en in de kranten zal rap opgelost zijn. En voor iedere spijbeldag een maand geen kindergeld.
  • Pieter De Ruyter

    5 jaar geleden
    Het glorie moment van Anuna De Wever,het meisje dat in een goed jaar tijd op citry-trip naar New York ging,op vakantie naar de Azoren,naar Marokko vloog (2 x zelfs),Cortina d'ampezzo,Tirol,Bretagne ... .Waarschijnlijk allemaal met de fiets en de roeiboot.Verwend rijkeluiskind met een ecologische voetafdruk om een boer van zijn paard te slaan.
  • Lode Verpoorten

    5 jaar geleden
    't Is geen wonder dat die jongeren zo reageren. Ze krijgen dit letterlijk opgevoerd in hun schoolboeken. Maar wat ik me eigenlijk afvraag: Waar in godsnaam zit die Crevits om deze jongeren tot de orde te roepen? Is de schoolplicht afgeschaft? Crevits moet op het matje geroepen worden!
  • Fredien Vandervekens

    5 jaar geleden
    Het moet Ecolo en Groen, heel arm ten moede worden ! Beginnen ze al "naieve kinderen" te GEBRUIKEN ! De "ecologisten" voeren een rare verkiezingscampagne ! Nu nog een "grot" voor de Heilige Amina construeren !
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Worden ze het stilaan bui om te spijbelen, of beter, om te betogen. Ja, als zo zou blijven doorgaan kunnen ze ook niet naar Tomorrowland gaan volgende zomer, en zoveel meer.