Bejaarde koppels bestolen door jonge meisjes met sluwe list

In Genk zijn zeker twee bejaarde echtparen bestolen door twee jonge meisjes, die zich met een list toegang verschaften tot de woningen. De politie is op zoek naar de verdachten.

rrln

De verdachten belden woensdagavond rond 18.00 uur aan bij een woning in de Albrecht Rodenbachlaan in Genk. De bewoonster, een vrouw in de zeventig, opende de deur en de meisjes gingen meteen naar binnen. Eén van hen gaf de vrouw een knuffel en nam haar mee naar de woonkamer. De meisjes wilden graag een pakje achterlaten voor één van de buren die op dat moment niet thuis was. Na 15 minuten vertrok het duo plots. Het pakje namen ze weer mee. Enkele uren later merkte de vrouw op dat er geld en juwelen gestolen waren uit het nachtkastje.

In de Genkse Goudstraat werd even later eenzelfde soort diefstal gepleegd bij tachtigers, vermoedelijk door dezelfde daders. Omstreeks 18.30 uur werd de bewoner buiten aangesproken door twee jonge meisjes. Ze vroegen naar een zekere Evelien, aan wie ze een geschenkmand wilden overhandigen. Daarop gingen ze samen de woning binnen. Toen de meisjes weer weg waren, met geschenkmand, stelden de bewoners vast dat een portefeuille en een huissleutel verdwenen waren.

De politie is op zoek naar de verdachten en waarschuwt voor onbekende personen die met een list in woningen trachten binnen te dringen. Wees alert als er onbekenden voor de deur staan en laat hen niet zomaar binnen. Merk je iets verdacht op of vertrouw je de situatie niet? Neem dan meteen contact op met de politie via het nummer 101.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen