© BELGA

KV Mechelen verwelkomt hoofdaandeelhouder terug op club na operatie Propere Handen

KV Mechelen verwelkomt Olivier Somers, samen met Dieter Penninckx hoofdaandeelhouder van de club, terug. Somers zat drie weken in de gevangenis nadat hij door de politie opgepakt werd in operatie Propere Handen. Eén van de voorwaarden voor zijn vrijlating was dat hij tot 31 januari geen contact mocht hebben met de club, maar die voorwaarden liepen vandaag af. “Somers zal meehelpen verder te bouwen aan KVM volgens de ingeslagen weg”, klinkt het op de website van de club.

wic, blg

Hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en voormalig financieel directeur Thierry Steemans werden in oktober van vorig jaar in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Naast het gerechtelijk onderzoek werden de drie eveneens verhoord door het Bondsparket. Ze zullen onder meer aan de tand gevoeld worden over de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag van het vorige seizoen, die als verdacht wordt beschouwd.

Eerder deze maand nam ook Stefaan Vanroy zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op, eveneens na een tijdelijk contactverbod met de club. Thierry Steemans wil niet langer actief zijn binnen het voetbal.

In november besliste Johan Timmermans zijn mandaat als voorzitter van KV Mechelen neer te leggen, nadat hij medio oktober verhoord werd door de federale politie in Hasselt, zonder in verdenking gesteld te worden. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, stelde Timmermans toen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer