© BELGA

Hoofdaandeelhouder KV Mechelen neemt oude functie terug op na zaak rond matchfixing

Zoals verwacht heeft KV Mechelen donderdag opnieuw hoofdaandeelhouder Olivier Somers bij de club verwelkomd. Somers was aangehouden in de zaak-Operatie Propere Handen.

bap, BELGA

Somers werd begin oktober samen met enkele andere topfiguren uit de Jupiler Pro League uit zijn bed gelicht in een onderzoek naar fiscale fraude, witwassen en mogelijke matchfixing. Eind oktober werd de hoofdaandeelhouder van KV Mechelen vrijgelaten onder voorwaarden.

Zijn voorwaarden liepen woensdag af, waardoor hij zijn oude functie bij de club uit 1B terug opneemt.”Somers zal meehelpen verder te bouwen aan KVM volgens de ingeslagen weg”, klinkt het.

Vanroy en Steemans gingen Somers voor

Eerder deze maand nam ook Stefaan Vanroy zijn taak binnen de sportieve cel van KV Mechelen opnieuw op, eveneens na een tijdelijk contactverbod met de club. Thierry Steemans wil niet langer actief zijn binnen het voetbal.

Hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en voormalig financieel directeur Thierry Steemans werden in oktober van vorig jaar in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen en omkoping. Naast het gerechtelijk onderzoek werden de drie eveneens verhoord door het Bondsparket. Ze zullen onder meer aan de tand gevoeld worden over de wedstrijd tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren op de slotspeeldag van het vorige seizoen, die als verdacht wordt beschouwd.

In november besliste Johan Timmermans zijn mandaat als voorzitter van KV Mechelen neer te leggen, nadat hij medio oktober verhoord werd door de federale politie in Hasselt, zonder in verdenking gesteld te worden. “Ik stel vast dat louter het feit dat ik voorzitter ben en een gesprek had met de politie, voor onrust en een gebrek aan sereniteit zorgt”, stelde Timmermans toen.

MEER OVER KV Mechelen