Vlaams minister-president Geert Bourgeois
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois © Photo News

Bourgeois roept Britten op niet uit EU te stappen: “Wij zijn historische vrienden en wat mij betreft ook toekomstige vrienden”

Vlaams minister-president Geert Bourgeois roept de Britse politici op de brexit te laten varen en niet uit de Europese Unie te stappen. "Blijf gewoon bij ons", luidde de opmerkelijke 'cri de coeur' van Bourgeois vandaag tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor het diplomatiek korps. "Wij zijn vrienden, historische vrienden, en wat mij betreft ook toekomstige vrienden.”

28 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Vrienden? Vrienden laten je niet in de steek. De Britten laten ons in de steek. Zo een vrienden moeten we niet. Een oplossing is misschien alle Europese en Belgische politici op het eiland Groot Brittanie te zetten en ze daar te laten ruziemaken. Kunnen wij eindelijk vooruit en beginnen met wat voor ons te verbeteren.
  • Pat Debal

    5 jaar geleden
    Bourgeois hou voor heel de bevolking uw mond dat zal het beste zijn en laat ze ginder doen dat ze graag doen en kijk hier naar de problemen die moeten opgelost worden
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    In de politiek heb je geen vrienden ! Enkel collega's. Op het spreekgestoelte in het parlement hoor je het iedere keer weer, bij elke spreker. Mr. de minister, "collega's" en dan het praatje.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Heeft hij nu plots vrienden? wat heeft de EU voor de mensen gedaan? zwartwerk, mensenhandel, sjoemelen, afbreken van de arbeidsmarkt, alles peperduur, nep statuten en import van misdaad van de wereld. De € heeft ons zwart doen betalen, energie onbetaalbaar. Hij is nu dikke vriend met de Engelsen en binnen enkele maand als zijn rekeningen weer niet kloppen zal het de schuld van de Engelsen zijn.
  • marc van calster

    5 jaar geleden
    de walen zijn ook mijn vrienden