Opnieuw sneeuwzone onderweg: Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladde wegen, code geel in hele land

Er drijft opnieuw een sneeuwzone richting onze contreien, klaar om het verkeer in de war te gooien. Donderdagavond verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer geen noemenswaardige problemen, maar vooral ’s nachts en vrijdagochtend zou het gevaarlijk glad kunnen zijn op de weg.

nkdr

Het KMI verwacht in de nacht van donderdag op vrijdag in het hele land zo’n 1 tot 5 centimeter sneeuw, “lokaal kan dat een beetje meer zijn.” Het Agentschap Wegen en Verkeer ziet ook alvast een sneeuwzone klaarliggen die vanavond rond 20 uur het land zal binnendrijven in het zuiden van West-Vlaanderen. Die zal ons land pas morgenochtend weer verlaten langs het noorden van de Kempen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens Meteowing, de weerdienst waarop Wegen en Verkeer zich beroept, zou het niet zozeer sneeuw zijn, maar allerhande winterse neerslag die uit de hemel komt vallen. Omdat de wegdektemperaturen echter de hele nacht negatief kunnen blijven, zou dat wel eens voor gevaarlijke gladde situaties kunnen zorgen, zowel vannacht als morgenochtend.

LEES OOK. Zo raak je zonder problemen met de auto door de sneeuw

Wegen en Verkeer meldt dat de toestand op de voet gevolgd wordt en dat de 316 strooiwagens opnieuw klaar staan om uit te rukken indien nodig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen