Politie bij het gebouw waar het explosief materiaal werd aangetroffen.
Volledig scherm
Politie bij het gebouw waar het explosief materiaal werd aangetroffen. © Harald Tittel/dpa

Drie arrestaties na vondst van grote hoeveelheid springstof in Duitse stad Trier

De Duitse politie heeft drie mannen gearresteerd in verband met de vondst van een flinke hoeveelheid springstof in een huis in Igel, niet ver van Trier. In de kelder van de woning lag 50 kilo “zeer explosief'' materiaal opgeslagen. Om een zelfgefabriceerde bom die daarmee in elkaar was geknutseld onschadelijk te kunnen maken, werden 150 mensen uit de buurt geëvacueerd. De meesten werden opgevangen in een sporthal.

2 reacties

  • ivan Gabriels

    5 jaar geleden
    Ook in Duitsland,mensen met slechte bedoelingen blijkbaar.Politie goed werk verricht.
  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Veel goeds zullen ze wel niet in gedachten gehad hebben vrees ik.
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”
  2. 78 tornado’s treffen centrum van Verenigde Staten: minstens vijf doden
    1

    78 tornado’s treffen centrum van Verenigde Staten: minstens vijf doden

    Al zeker vijf mensen, onder wie een baby van vier maanden, zijn om het leven gekomen nadat een zeventigtal tornado’s door het centrum van de VS was getrokken. De stormen veroorzaakten ook ernstige schade: gebouwen zijn vernield, elektrische leidingen knapten en een aantal treinen zijn ontspoord. De centrale staten Oklahoma, Iowa en Nebraska zijn het zwaarst getroffen. Meer dan 50.000 gezinnen in Texas en meer dan 30.000 in Oklahoma zaten zonder stroom na de hevige stormen.