Premier Charles Michel (2e r.) met onder andere Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR).
Volledig scherm
Premier Charles Michel (2e r.) met onder andere Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR). © BELGA

Michel klopt zich op de borst over begroting die 2018 afsluit met 0,8 procent tekort: “Beste prestatie in de laatste tien jaar”

De begroting heeft vorig jaar afgesloten met een nominaal en structureel tekort van 0,79 procent van het bbp. Dat blijkt uit de definitieve begrotingscijfers die de regering donderdag heeft ontvangen. Premier Charles Michel en Begrotingsminister Sophie Wilmès (MR) benadrukken dat het tekort bij het begin van de legislatuur 3,1 procent bedroeg en dus met drie vierde is verlaagd.

36 reacties

  • Vital Verstraten

    5 jaar geleden
    Beste prestatie ?, hoezo, door de rente te verlagen en inflatie te creëren door geld bij te drukken uit het niets en zo van de 262 miljard spaargelden 2 procent te ontwaarden ?, dat ik dan een verlies 5, 24 miljard op kap van de burgers !. Wetende dat de besparingen voor 2/3 komen door minder rentelast dankzij de lage rente.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Ze zeggen altijd dat je moet vermijden schulden te hebben rekeningen op tijd betalen geen leningen alleen voor een huis. Volgens mij is dat bij de regering ook zo. Ze zijn de slechtste betalers van rekeningen en maken schulden met van ons verkregen inkomsten. Als ik zo leef zal ik rap bezoek krijgen en boetes.
  • hannes leo

    5 jaar geleden
    Dat het begrotingstekort is terug gebracht tot 0,8 % is een mooi resultaat. Een mooie prestatie voor de minister van financiën die tijdens de regeerperiode regelmatig werd neergesabeld door parlementsleden van de meerderheid. En dat het begrotingstekort niet werd terug gebracht tot 0% moet gezocht worden in het feit dat alle regeringspartijen er reeds vroeger voor kozen om dit niet te doen om de economische groei in gevaar te brengen.
  • Ghislain Geerts

    5 jaar geleden
    Ze zijn er nog niet wat zeiden ze in 2014 we zullen de begroting in evenwicht brengen het is niet gelukt voor mij zijn ze gebuisd. En met de verkiezingen in het verschiet is de campagne de goed nieuws show begonnen.
  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Als dit klopt en er is niets doorgeschoven naar volgende jaren moeten ze geen extra belastingen invoeren.