Oeps, foutje? Rokersruimte pal in doorgang gezet

© ROBtv

Een ongelukkig geplaatste rokersruimte op de Campus Remy in Wijgmaal heeft ophef veroorzaakt bij zowel voorbijgangers als rokers. De rokersruimte staat namelijk pal in het midden van de voetgangersdoorgang, nabij de ingang van het kantorencomplex, waardoor voorbijgangers gehinderd worden.

jph

Door het potentiële gevaar dat mensen pal tegen de rokersruimte aan zouden lopen - deze bestaat namelijk uit glas - hebben enkele bezorgde rokers de wanden voorzien van ludieke afbeeldingen van verkeersborden. ‘Verboden toegang voor rolstoelgebruikers’, signaleren de borden onder meer, ‘verkeerssituatie gewijzigd’ en ‘doodlopende straat, uitgezonderd rokers’.

“Vroeger stonden de rokers voor de deur, maar dat veroorzaakte een onveiligheidsgevoel en overlast”, verklaart syndicus Jan Vrancken over de plaatsing van de rokersruimte. “Mensen vonden het storend. Rokers zijn de paria's van de maatschappij geworden, nietwaar? Daarbij kwam het ook regelmatig voor dat de deur dichtsloeg en geblokkeerd raakte door asbakken die ertussen staken.”

Omdat er nog een streepje voetpad naast de rokersruimte ligt, begrijpt de syndicus niet waarom mensen het storend vinden. “Maar het is maar een tijdelijke locatie”, sust hij. “Ergens in de nabije toekomst zullen we de rokersruimte nog verder van het gebouw plaatsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen