De drugs kwamen uit Colombia en waren bestemd voor Spanje.
Volledig scherm
De drugs kwamen uit Colombia en waren bestemd voor Spanje. © AFP

Grootste vangst in 25 jaar: Italië neemt twee ton pure cocaïne in beslag, met waarde van 500 miljoen euro, door drugs te verwisselen met zout

De Italiaanse politie heeft in de haven van Genua meer dan twee ton pure cocaïne in beslag genomen, ter waarde van ongeveer 500 miljoen euro. Het gaat om de grootste drugsvangst van de afgelopen 25 jaar, zegt de politie. De Italiaanse autoriteiten verwisselden de drugs met zout en lieten de lading verder gaan naar Barcelona, waar de ontvanger werd opgepakt.

7 reacties

  • Bob De Visser

    5 jaar geleden
    Ik zou wel eens willen weten hoeveel van die voor het klimaat betogende jeugd aan dit soort drugs zit . Ook niet goed voor het milieu natuurlijk , in de Antwerpse riolen zit er haast meer cocaïne residu dan stoelgang . Komt allemaal in ons drinkwater terecht .
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Wie koopt die smeerlapperij want daar begint het. Als mensen geld over hebben om zichzelf te vergiftigen met die brol moet er toch iets misgaan met de samenleving.
  • Claudine Gauchez

    5 jaar geleden
    paul je stemt op VLD zeker? Cannabis net hetzelfde. laat de mensen doen wat ze willen doen. Kan je geld op verdienen en criminele organisaties zijn niet meer nodig, waarom zou je op straat kopen als je het legaal kan kopen? Maar geniet verder maar van je harddrugs (alcohol)
  • Paul Standaert

    5 jaar geleden
    Er is maar 1 manier om dit te stoppen. Stop met gebruiken. Geen kopers...geen markt. En dan is er geen aanvoer meer. Legaliseren is uw kop in het zand steken en vooral uzelf iets wijsmaken. Drugs nemen is nergens goed voor.
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    500 Miljoen Euro enkel voor deze vangst. We spreken over miljarden aan drugsinkomsten voor criminelen. En geen enkel politieker die eraan denkt om cocaine te legaliseren en die miljarden in jobs, verslaafdenhulp, en taks inkomsten om te zetten.