De Wever reageert op klimaatmars: “De zeespiegel zal nog honderden jaren stijgen, al stoppen we morgen met uitstoten”

N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat we de klimaatopwarming niet volledig kunnen tegenhouden, en ons daarom maar beter aanpassen. “Want zelfs al stopt de wereld morgen met uitstoten, de stijging van de zeespiegel zal nog honderden jaren verdergaan. Moet je dan niet een deel van het geld in adaptie steken?”, zegt hij op de avond van de vierde ‘klimaatdonderdag’ aan VTM NIEUWS.

486 reacties

  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Marc Baeyens, laat De Wever eerst maar eens aantonen dat energieopwekking door kernfusie of Thorium werkt. Dat kan hij niet. Net zo min als dat hij kan garanderen dat die 2 bestaande kernreactoren na 2025 goed zullen werken. Dat kunnen ze anno 2019 al jaren niet meer. Van Sinterklaas verhaaltjes gesproken.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Als we de Groene sinterklaas verhaaltjes geloven zal de natuur er binnen tien jaar niet veel beter van af zijn maar is onze economie geruïneerd.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    De zeespiegel zal blijven stijgen. Een verhoogd dijkje aan de schelde in antwerpen is een tijdelijk lapmiddel. Als de wever echt zo’n visionair is, dan zou hij beter de walen te vriend houden, want ooit zullen onze (achter)kleinkinderen het lage vlaanderen moeten verlaten en emigreren naar het hogere wallonie. We are (gelukkig) Belgium.
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    De temperatuur op aarde is sinds het ontstaan voor 95% van de tijd hoger geweest dan nu, . Ijs op de poolkappen is uitzonderlijk, hoe kan men anders uitleggen van waar de steenkool komt op Antarctica. Het aantal ppm CO2 in de atmosfeer is verwaarloosbaar vergeleken met de opgenomen waarden van het verleden, toen wij de mens er zelfs nog niet waren. Al die heisa rond de opwarming van de planeet is een excuus om in onze zakken te zitten.
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Jokke Vanaeken, er zijn plaatsen genoeg waar windmolens kunnen gebouwd worden zonder protesten, nietwaar. Maar daar gaat het niet over, met wind en zon redden we het (nog) niet, gascentrales met filters zijn de enige betaalbare en op korte termijn haalbare oplossing.