Waals minister van Milieu en Energie Jean-Luc Crucke (MR)
Volledig scherm
Waals minister van Milieu en Energie Jean-Luc Crucke (MR) © Photo News

Waals Milieuminister (MR): "Geschiedenis zal naam De Wever onthouden, maar misschien niet die van Schoon Verdiep"

"Ik denk dat onze geschiedenis de naam van 'De Wever' zal onthouden, misschien niet door de collega die in 't Schoon Verdiep in Antwerpen zit, maar misschien door die jonge vrouw die aan iedereen toont dat iedereen die politieke spelletjes beu is." Zo verwees Waals minister van Milieu en Energie Jean-Luc Crucke (MR) in het VRT-programma Terzake naar Anuna De Wever, initiatiefneemster van het jongerenprotest tegen het klimaatbeleid.

55 reacties

  • André Van Gestel

    5 jaar geleden
    @Karel Van Geel ... het (economisch) groeiritme van Wallonië is wel degelijk groter dan dit van Vlaanderen ... maar dat krijgt men uiteraard niet te lezen in het Pallieterke noch in de nieuwsbrieven van de N.VA ... goh, weet je, als jij straks geen werk hebt ... geen inkomen ... gewoon honger lijdt ... dan mag je (wat mij betreft) best de oversteek (op goed geluk en met een rubberboot) maken naar de miserie in het koude England ... in Wallonië heb tenminste nog mensen met een warm hart.
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Bart De Wever zal men vooral herinneren als mascotte van een klungelpartij. Anuna De Wever is een meisje die de problemen durft aan te kaarten en massaal in actie komt (van die vrouw gaan we nog veel horen).
  • Hugo Bavré

    5 jaar geleden
    Marcel Willems waar haalt u het dat de VRT neutraal is? Zou neutraal moeten zijn. Heeft niet voor niets de naam om een rode burcht te zijn. De laatste tijd toch al beterschap gezien.
  • Prisoner 24601

    5 jaar geleden
    Ik dacht dat milieu gefederaliseerd was? Wat komt die waal dan een beetje afgeven op zijn collega? Wat zijn zijn verwezenlijkingen dan wel op milieugebied?
  • Luc Verbrugghe

    5 jaar geleden
    Oei ,Crucke wie is dat ? Nooit van hem gehoord ... Wat? Minister? In België? Zelfs nog nooit zijn kop gezien!