Anderlecht heeft met Yannick Bolasie nét voor deadline zijn transfer beet: “Het was nog spannend: 43 seconden!”

Anderlecht heeft zijn aanvallende versterking dan toch nog beet: de 29-jarige flankaanvaller Yannick Bolasie tekende vlak voor afsluiten van de transfermarkt een contract bij paars-wit en wordt gehuurd van Everton.

jug, vml

LEES OOK. TRANSFEROVERZICHT JUPILER PRO LEAGUE WINTER 2019

Yannick Bolasie (29) is niet de aanvankelijk beoogde diepe spits, maar een polyvalente flankaanvaller die eerder dit seizoen door Everton werd uitgeleend aan Aston Villa in de Championship. Daar deed hij mee in 21 matchen - 9 basisplaatsen - en was hij goed voor 2 goals en 5 assists. Anderlecht is van plan om hem voor zes maanden te huren.

LEES OOK.Lukaku speelde een rol bij zijn transfer, zijn toploon is toch een meevaller en ooit was hij 29 miljoen waard: dit moet u zeker weten over Bolasie

“43 seconden voor de deadline was het pas rond”

“Romelu Lukaku dwong me bijna om te komen”, lachte de kersverse aanwinst toen hij naar buiten kwam. “Ik ben erg blij, dit is een mooie uitdaging. Het was uiteindelijk nog erg stresserend, 43 seconden voor de deadline was het pas rond. Geen grap!”

Of hij zondag meteen zal kunnen aantreden tegen Standard? “Ik ben fit, waarom niet? Ik trainde vanmorgen nog.”

Het RSCA-bestuur bevestigde pas iets na middernacht dat de deal nog tijdig was afgesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer