Photo News
Volledig scherm
© Photo News

De Wever: "Begrijp frustratie van klimaatjongeren, maar nu betogen ze bijna tegen hun eigen levensstijl"

binnenlandN-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt de frustratie van de klimaatjongeren, maar "dat mag niet worden omgezet in een vorm van apocalyptisch denken waarbij ze bijna betogen tegen hun eigen levensstijl". Dat zei hij vandaag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. "Wir schaffen das. Dat hebben we altijd gedaan en zullen we nu ook doen."

285 reacties

  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Denk dat de Wever moet leren om beter te luisteren. Die jongeren lijken me niet tegen hun eigen, maar tegen ons en de door ons aan hen opgelegde levensstijl in opstand te komen. Het is moedig, zelfs gewaagd wat ze doen. Nog onvast, zonder echte eigen stem, maar wel iets van hun zelf. Daarvoor heb ik alle respect, al zou ik het liefste gewoon doorgaan met onze manier van verspillen.
  • Roman Grauls

    5 jaar geleden
    Als ik hem goed begrijp minimaliseert hij de verantwoordelijkheid van het politieke beleid. Zoals altijd bij de NVA. Het is iemand anders zijn verantwoordelijkheid/schuld. Wij kunnen er niets aan doen.....
  • maria verstreken

    5 jaar geleden
    zoals alle groenen:betogen voor milieu en als alle auto s electrisch rijden?????nu al stroomproblemen!! net zoals het maximiliaanpark;neem er elk 2 mee naar huis en het is daar ook beter
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Uw levensstijl is ook gekend Bartje. Wel graag langs kassa gaan maar uw functie van spookparlementariër niet uitvoeren. Bij N(V)-Blabla noemen ze dat profiteren of "sossengedrag". Maar blijkbaar niet als Bartje dat doet.
  • Jos Vanhoedenaghe

    5 jaar geleden
    Bartje, die levensstijl hebben ze niet zelf gekozen maar gekregen door onze generatie, maar dat ontsnapt u precies.