Politierechter Peter D'Hondt.
Volledig scherm
Politierechter Peter D'Hondt. © Mozkito

Deze week in de politierechtbank: dertiger verschijnt vijftiende keer (!) voor rechter: “Mijn vrienden maakten van D een B, waardoor nummerplaat BMW werd”

Een bestuurder die in dronken toestand een ongeval veroorzaakte nadat hij vernomen had dat hij vader zou worden. Een dertiger die zich voor de vijftiende keer voor de politierechter moest verantwoorden. En een advocate die wel een zeer opmerkelijk pleidooi aangreep om haar cliënt, een 17-jarige tiener die zonder rijbewijs achter het stuur werd betrapt, te verdedigen. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.

22 reacties

  • Marjolein Jacobs

    2 jaar geleden
    Zouden alcohol gewoonweg moeten verbieden. Mensen weten niet beter, mensen denken dat ze er mee om kunnen gaan, in werkelijkheid is elk glas een glas teveel.
  • Bob Fréson

    5 jaar geleden
    Ja maar hola die rechters kunnen geen zware straffen geven. Want anders komen de kompanen van die zo gezegde cliënt, bij de rechter thuis zijn boelleke kort en klein slaan. En dat is nu net wat de rechter niet zou willen. Begrijp je? Dus, een paar maanden rijbewijs kwijt, en voor de rest blijven wij dikke vrienden, ok?
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Wordt er nog wel een straf uitgezeten en/of betaald ? Ik twijfel daaraan. De rechters maken zich eigenlijk belachelijk.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Wanneer je in België voor de rechtbank komen is zoals een krasbiljet. Bij de ene krijg je 3 maand, bij de andere 6 maand en wanneer je bij D' Hondt komt heb je altijd de hoofdprijs of je moet een bekende voetballer zijn. Het woord "recht" betekend in de Belgische rechtstaat NIETS.
  • censor

    5 jaar geleden
    hersenen waren nog niet volgroeid....dat is een alibi dat kan tellen.