REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Controverse om verhuis van worstenmuseum naar voormalig concentratiekamp in Duitsland

buitenlandPlannen om een museum gewijd aan de Bratwurst te verhuizen naar de site van een concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog, zorgen voor verhitte debatten in Duitsland. Op de site, die tot het KZ van Buchenwald behoorde, werden destijds honderden Joodse vrouwen gedetineerd. Het worstenmuseum bevindt zich momenteel in Holzhausen, een ander stadje in de deelstaat Thüringen, maar beschikt daar over een "te kleine oppervlakte".

4 reacties

  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Zonder onze Oosterburen een gram extra aan historisch schuldbesef te willen opdringen zoals al te vaak gebeurt, is dit uiteraard geen goed idee. Laat de concentratiekampen eerder een ''levendig'' bezinningsoord zijn van de menselijke wreedheid en manipulatiedrang, waar ook ter wereld. De concentratiekampen monopoliseren rond de Joden uitroeiing heeft al te veel ongeziene negatieve neveneffecten.
  • Iwan Cornet

    5 jaar geleden
    Het is een erge geschiedenis, maar een toeristische attractie vind men niet erg dan. We kennen de geschiedenis ondertussen wel hoor en niemand keurt goed wat daar gebeurd is. Dusja, ik snap sommige mensen hun ''verbazing' wel maar word het ook niet stilletjes aan tijd to move on?
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Waanzin ten top.Binnenkort bouwen ze er nog luxe appartementen."te weinig plaats"??jaja,die Duitsers toch.
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Dit is antisemitisme. Joden mogen net als moslims geen varkensvlees eten. Dit museum ter ere van de varkensworst spot met de nagedachtenis van de joodse vrouwen die op dezelfde plek gevangen, gemarteld, verkracht en vermoord werden!