Direct naar artikelinhoud
Presidentsverkiezingen

Het wordt drummen bij de Democraten: ook Cory Booker gooit zich in strijd presidentschap voor 2020

Senator Cory Booker mengt zich in de strijd voor de Democratische nominatie tijdens de presidentsverkiezingen in 2020.Beeld AP

Cory Booker, de Democratische senator van New Jersey, heeft vandaag aangekondigd dat hij zich in de strijd zal werpen voor de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen in 2020. Daarmee wordt het drummen bij de Democraten.

“De geschiedenis van ons land wordt bepaald door gezamenlijke acties, van het verweven lot van slaven en tegenstanders van slavernij, van degene die hier geboren werden en degene die Amerika als een thuis hebben gekozen, van degene die de wapens opnamen om ons land te verdedigen en degene die hand in hand ons land stap voor stap deden veranderen”, klonk het in zijn aankondigingsvideo.

Booker zinspeelde ook geregeld op Trump en zijn acties als president.

“Ik geloof dat we een land kunnen bouwen waar niemand vergeten wordt, niemand achtergelaten wordt en waar ouders eten op tafel kunnen brengen. Een land waar er goedbetaalde jobs zijn en goede sociale voorzieningen in iedere gemeenschap, waar ons juridisch systeem ons veilig houdt, in plaats van kinderen op te sluiten in kooien, waar we de gezichten van onze leiders op televisie zien en trots voelen, in plaats van schaamte”, klonk het duidelijk.

Eerder gaven onder meer senators Elisabeth Warren, Kamala Harris en Kirsten Gillibrand al aan mee te dingen naar de Democratische nominatie.