Jerome Rodrigues,  een kopstuk van de gele hesjesbeweging in Frankrijk, kreeg vorig weekend een rubberkogel in zijn oog.
Volledig scherm
Jerome Rodrigues, een kopstuk van de gele hesjesbeweging in Frankrijk, kreeg vorig weekend een rubberkogel in zijn oog. © AFP

Franse politie mag omstreden rubberkogels blijven gebruiken

De Raad van State van Frankrijk heeft vandaag geoordeeld dat de politie rubberkogels mag blijven gebruiken. Die zouden al tientallen mensen zwaar verwond hebben op betogingen van ‘gele hesjes’. De hoogste administratieve rechtsinstantie wees erop dat er herhaaldelijk geweld en vandalisme gepleegd werd op de betogingen die sinds half november gehouden worden.

6 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Je kan evengoed eisen dat soldaten in een conflict alleen maar met losse flodders mogen schieten. Dat is toch een aprilgrap.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Het is wel opmerkelijk dat de Vakbonden en Mensenrechtengroepen het opnemen voor burgers die geweld met wapens plegen tegen de ordehandhavers en burgers die massaal plunderen en vandalisme plegen. Dat is nooit gezien! Als je gaat betogen en je zelf geen geweld pleegt maar je een omgeving komt waar massaal geweld gepleegd wordt dan maak je je uit de voeten.
  • James Clean

    5 jaar geleden
    Uiteraard! Niet tegen de échte criminelen weliswaar! Wél tegen de mensen die in opstand komen tegen 'het systeem'!! Zo kennen we het. De democratie....
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Ja ergens moeten ze een grens trekken wie niet horen wil moet voelen zeggen ze toch als ge thuis blijft gebeurd je niets als je gaat betogen op beschaafde wijzen gebeurd je niets ga je de boel op stelten te zetten en vernielingen doen ja dan draag je de gevolgen spijtig genoeg en ik heb er geen compassie mee
  • Hubert Wouters

    5 jaar geleden
    Dat zou er nog aan mankeren. De Raad van State vzn Frankrijk heeft gelijk. Als men kalm betoogd en niet alles kapot maakt, hoeft de politie niet met rubberen kogels te schieten.