Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Protest tegen acht op de tien nieuwe windmolens: “Iedereen vindt een windmolen fantastisch, tot die in hun achtertuin geplant wordt”

Actiecomités hebben vorig jaar tegen 80 procent van de wind­molenprojecten beroep aangetekend. Dat zegt Vlaams minister voor Milieu Joke Schauvliege (CD&V) vandaag in de kranten van het Mediahuis. 

16 reacties

  • Thomas Janssens

    5 jaar geleden
    Inderdaad! Iedereen zegt het. Kerncentrales bouwen!
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Internationale onderzoeken wijzen uit dat de afstand tussen een windmolen(park) en de dichtstbijzijnde bewoning zeker meer dan 2 km dient te zijn opdat de geluidsproductie van de windmolen(s) de voor de gezondheid noodzakelijke 3dB(A) 's nachts en 5dB(A) overdag boven het omgevings-geluidsniveau vóór de plaatsing van de windmolens, niet overschrijdt en dit zeker in landelijke omgevingen. Anders pleegt men windmolenterrorisme. Zoek die plaatsen maar in Vlaanderen...
  • Cliff Verhaegen

    5 jaar geleden
    Er is maar 1 oplossing, nieuwe kerncentrales bouwen zo moeilijk is dat!
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Er is zo ergens in de Ardennen in een bos 6 windmolens die de gemeente elk jaar 150.000€ opbrengt, wie betaalt uiteindelijk de kosten, ja, de eindgebruiker, een schande is het. na tien jaar moeten die molens bijna volledig vervangen worden, ik faal om te zien hoe dit 'groen' kan zijn...
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Ooit moesten tv antennes op de daken verdwijnen omdat ze de skyline vervuilden. Ja, vervuilden ! En windmolens, vervuilen die de skyline dan niet !? Dus een keuze voor 10 kerncentrales of 500 en meer windmolens is dus voor mij snel gemaakt.