Gwendolyn Rutten, voorzitter Open Vld
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten, voorzitter Open Vld © Photo News

Klimaatvoorstel Open Vld: "Verlaag btw op nieuwbouw naar 6%”

Open Vld wil de btw op sloop en heropbouw verlagen van 21 tot 6%. Dat voorstel legt de partij op tafel bij de komende regeringsonderhandelingen. “Met alleen maar nieuwe belastingvoorstellen zal de klimaatomslag niet slagen”, aldus Gwendolyn Rutten.

192 reacties

  • Dirk Andelhofs

    5 jaar geleden
    Het is een beter idee om de btw op energiebesparende materialen zoals isolatie, drievoudige beglazing, zonnepanelen, warmtepompen, ... te verlagen. Een bestaand gebouw vertegenwoordigd namelijk ook een hoop ingebedde energie, waardoor afbreken soms meer energie kost dan renoveren.
  • Peter Tijdgad

    5 jaar geleden
    Die verlaging zal totaal niets uitmaken hij blijft nog steeds een groot budget ! Mensen kunnen niet meer sparen wat al punt 1 is , alles is te duur geworden . Zelfs tot 0 % brengt zal niks opleveren want je moet eerst en vooral een budget opzij staan hebben wat niet eens lukt !
  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    Ik heb juist gebouwt....maar ik mijn btw terugvorderen en een schadeclaim indienen voor de onderwaardering van mijn huis?
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Neen! Dan gaan de rijken nog meer nieuwbouw als investering. Zet een belasting vanaf het 3e of 4e huis, dan geef je zuurstof aan de kopers van een eerste woning.
  • Dave Janssens

    5 jaar geleden
    Dus verlaag de taxen voor wat moet aanzetten tot meer investering en dus meer industrie en meer money. Alleen aantrekkelijk voor zij die het kunnen betalen, de rest mag stikken en zich 'blauw' betalen. Dat is geen liberalisme, dat is aanzetting onder de noemer liberalisme. Geef iedereen een gratis zonnepaneel en taxeer dat mevrouwtje. Het zal dat eeuwige aurora van kapitalistisch opportunisme rond u goed doen, samen met het gat in de ozon. Dubbele winst maar te makkelijk zekers.