Leerkracht bijt partner in borst en duwt haar tegen de grond: “Verhaal van aantrekken en afstoten”

© Belga

Een leerkracht uit Wevelgem moest zich vrijdag voor de rechter verantwoorden voor slagen aan zijn partner uit Sint-Laureins.

cma

Ze raakte meermaals gewond tijdens discussies en werd zelfs een keer in haar borst gebeten en tegen de grond geduwd. “Maar het is niet zo zwart-wit”, klonk het bij de advocaat van de man. “Dit is een verhaal van aantrekken en afstoten.”

Het partnergeweld duurde volgens het slachtoffer en het parket meerdere maanden. De officiële klachten werden ingediend vanaf mei 2016, maar ook op oudjaar 2015 zouden er al problemen zijn geweest. In juli 2016 volgde een eerste dieptepunt, want de man beet in de borst van zijn partner.

“We hadden seks en kregen een discussie, waarop hij in mijn borst beet”, aldus het slachtoffer. “Klopt niet”, stelde Filip Van Hende, advocaat van de man. “Mevrouw was naakt op zijn schoot komen zitten en daagde hem uit, waarop hij inderdaad gebeten heeft. Maar volgens mij is dat uitlokking.”

Zelf gestoken met mes?

In oktober was het opnieuw prijs. De vrouw liep naar de logeerkamer en kreeg een stevige duw in haar rug. Ze knalde tegen de grond en brak haar twee voorste tanden. “Maar ik heb haar echt niet geduwd”, meende de man vrijdag. “Er schoot iets in mijn rug en ik viel tegen haar.”

Volgens het slachtoffer zijn de verklaringen van haar ex-partner ongeloofwaardig, maar Van Hende stelt zich ook vragen bij haar verklaringen. “Zo zou mijn cliënt zichzelf met een mes in de buik hebben gestoken. Hij is hevig bloedend afgevoerd na een messteek, maar dat heeft hij heus niet zelf gedaan”, klonk het.

“Deze klachten en feiten zijn een wisselwerking in een moeilijke relatie, waarbij mevrouw ook herhaaldelijk agressief was naar mijn cliënt.”

Dronkemansruzies

Het koppel gaf vrijdag toe af en toe stevig aan de fles te zitten en zegt dat de ruzies vaak in dronken toestand ontstonden. Van Hende vroeg de vrijspraak voor alle feiten, behalve voor het bijten. “Maar gezien de uitlokking vraag ik opschorting of een werkstraf.”

Het parket houdt het op acht maanden cel en een boete van 300 euro. Op 1 maart velt de rechter vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen