Vladimir Poetin. Concreet gaat het om raketten van het type 9M729 (NACO-code SSC-8).
Volledig scherm
Vladimir Poetin. Concreet gaat het om raketten van het type 9M729 (NACO-code SSC-8). © AP

Ook Rusland zegt ontwapeningsverdrag op: “Kwestie is cruciaal voor de hele wereld”

OntwapeningEen dag na de Verenigde Staten heeft ook Rusland zich teruggetrokken uit het historische Amerikaans-Russische ontwapeningsverdrag INF. Dat laat president Vladimir Poetin weten.

108 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Ronnie Mathieu, helemaal niet: regeer door angst, regeer door verwarring. Plaats wapens, verketter al wat vreemd is, ontken de waarheden, en de domme massa volgt en zal je als messias aanzien ("Ik alleen kan dit oplossen" als slogan gebruiken zegt genoeg)
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Jean Blanquart, waar staat ergens in de NAVO statuten dat de NAVO zich moest ontbinden als de Sovjet-Unie opgedoekt werd?
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Geert Landsman, de USSR werd volledig door Rusland gedomineerd, of dacht u misschien dat de Roemenen of de Bulgaren het voor het zeggen hadden?
  • Ronnie Mathieu

    5 jaar geleden
    Misschien ben ik wat paranoid. Maar zou het kunnen dat beide heren er alle baat bij hebben dat de bevolking terug angstig wordt voor een nucleair conflict? Angstige mensen stemmen conservatief en irrationeel, en zijn dus extreem beïnvloedbaar. Time will tell! Als we het kunnen navertellen.
  • raymond van der craen

    5 jaar geleden
    Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Sinds alle grootmachten kernwapens hebben is er geen oorlog meer gevoerd in Rusland, de VS en in Europa. Nog nooit in de geschiedenis was er 74 jaar vrede op ons continent!