Schietpartij op klaarlichte dag in Antwerpen: man overleden, twee anderen zwaargewond

In de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid heeft zaterdagnamiddag een schietpartij plaatsgevonden bij een Turks café. Daarbij vielen drie gewonden. Eén van hen werd hersendood verklaard en overleed later op de avond. De andere twee slachtoffers zijn er ernstig aan toe. De politie kon ter plaatse twee verdachten oppakken, het gaat om een vader en zijn zoon.

vdaa

De schietpartij vond zaterdagnamiddag om 14.42 uur plaats, net op het moment dat er een tram passeerde. De neven Emre en Ozan S. werden van dichtbij neergeschoten door twee verdachten die zijn opgepakt. Het gaat om een vader en een zoon van Turkse origine die een berucht café uitbaten in de Brederodestraat.

Eén van de drie slachtoffers werd hersendood verklaard en overleed later aan zijn verwondingen. Het gaat om een 28-jarige man. De andere twee slachtoffers (21 en 26) zijn er ernstig aan toe. De derde persoon die werd geraakt, is vermoedelijk een voorbijganger.

De afgelopen nacht was er ook al een incident tussen de betrokken families. De verdachten zullen uitgebreid verhoord worden, en morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen, meldt het parket van Antwerpen.

Passant

De politie kon ter plaatse een wapen in beslag nemen. De slachtoffers werden naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem gebracht. Daar hebben familieleden van de neergeschoten slachtoffers zich verzameld. Ook aan het UZA heeft de politie maatregelen genomen.

Spanningen

In oktober 2017 liepen de spanningen in hetzelfde café al eens hoog op. De problemen ontstonden toen een bus van de pro-Koerdische partij PKK passeerde in de Brederodestraat, waar veel mensen van Turkse komaf wonen.

Er ontstond een grote vechtpartij waarbij een aantal mensen met stokken en staven, stoelen en tafelpoten elkaar te lijf ging. Acht personen raakten gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer