Een SUV waarmee Nio naar Europa wil komen: de ES6.
Volledig scherm
Een SUV waarmee Nio naar Europa wil komen: de ES6. © Nio

Bestuurder opgesloten in elektrische auto door software-update

AutoIn China is een bestuurder in zijn elektrische auto opgesloten geraakt toen er tijdens het rijden een software-update werd geïnstalleerd. De auto kwam op de weg tot stilstand en zorgde er vervolgens voor dat de bestuurder langer dan een uur vast zat.

6 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Wees gerust, de nieuwste Chinese auto's zijn prachtig en extreem goed afgewerkt. Het zal niet lang meer duren vooraleer ze het niveau van een Europese evenaren. Ze zijn alvast even goed als niet beter dan Amerikaanse wagens.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Wel mooie ontwerpen. Betere design dan wie hier van Europese merken nog gewoon zijn. Zelfs op dat gebied steken ze ons voorbij.
  • Matt Casters

    5 jaar geleden
    Dit is een probleem voor alle soorten auto's die 1 of andere vorm van centrale vergrendeling hebben. Ontgrendelen bij ongeval, update doen enkel bij stilstand, noodhendels bij beschadiging van de deuren, ... zijn allemaal zaken die zoals bij Tesla en de Europese auto fabrikanten standaard zou moeten zijn. China heeft op het vlak van de veiligheid traditioneel gewoon een serieuze achterstand.
  • Geert Baert

    5 jaar geleden
    Waar gaan we naartoe? Heel vroeger, kon je onze auto voorlopig langs de weg repareren met een schroevendraaier, een ijzerdraad en een nijptang! Vandaag rijd de auto met de bestuurder. Wil de auto niet, alwel! Dan blijf jij door dat ding thuis!!
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    En toch kan het zo eenvoudig zijn. Een mechanisch slot, je trekt aan een hendel en de deur gaat open. Als de deur dicht is druk je op een mechanisch knopje en de deur is op slot. Wil je in je gesloten auto stappen, stop je sleutel in het sleutelgat, kwartdraai naar rechts en de deur is open. Wat mis ik de 'oude tijd' toen alles zo eenvoudig was.