© Shutterstock

Zijn aliens verantwoordelijk voor vreemde boodschappen uit het heelal?

Twee wetenschappers van de Laval universiteit van het Canadese Québec hebben de afgelopen jaren 2,5 miljoen sterren geobserveerd. Bij de overgrote meerderheid daarvan heb ze niets abnormaals kunnen vaststellen, maar bij 234 sterren hoorden ze dusdanig vreemde “boodschappen” dat ze vermoeden dat het wel eens om buitenaards leven zou kunnen gaan. Dat staat te lezen in The Independent.

adm

De wetenschappers voerden een studie naar de sterrenhemel. Een fractie van de sterren vertoonde “vreemd gedrag”, zonder dat daar meteen een verklaring voor is. Dat leidt de wetenschappers tot de conclusie dat de het wel eens zou kunnen gaan om buitenaardse wezens die ons op de hoogte willen brengen van hun bestaan, klinkt het.

“We hebben ontdekt dat de signalen exact de vorm hebben van een buitenaards signaal dat in een eerdere publicatie voorspeld werd en ze liggen dan ook in lijn met deze hypothese”, luidt het. “Het feit dat ze enkel gevonden werden in een kleine fractie van de sterren in een nauw spectrum vlakbij de zon, komt ook overeen met de hypothese van buitenaards leven.”

De studie wordt binnenkort gepubliceerd in het vakblad “Publications of the Astronomical Society of the Pacific”, onder de titel “Signals probably from Extraterrestrial Intelligence”. Toch benadrukken de wetenschappers dat er dieper zal moeten ingegaan worden op de zaak om de these van aliens al dan niet te bevestigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer