© GOYVAERTS/GMAX Agency

Hannes Smolders schenkt Lierse Kempenzonen 9 op 9

Lierse Kempenzonen heeft zijn eerste 9 op 9 van het seizoen beet. In een erg matige partij haalden de Pallieters het op het eigen Lisp van Aalst. Nog in de eerste helft tekende Hannes Smolders voor de enige treffer.

Kugu

Het duo Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven sleutelde niet onlogisch amper aan de elf die vorig weekend de belangrijke en lastige uitmatch in Knokke tot een goed einde hadden gebracht. Naast de langdurig afwezigen Nick Kuijlaars, Jarno Molenberghs en Christ-Levi Kuete waren ook de nieuwkomers Kino Delorge en Antoine Bernier nog niet van de partij. Flankverdediger Delorge is intussen wel klaar om minuten te happen bij de beloften.

Duidelijk veel meer onzekerheid bij Aalst, dat nog fel tekeer ging tijdens de wintermercato en de nieuwkomers Van Den Eynde, Gillis en Vekemans toch tijdig speelgerechtigd kreeg. Bo Geens, de doelman die de overstap van Lier naar Aalst maakte, bleef zoals aangekondigd nog in de tribune.

Lang wachten op eerste kans

Aalst had vijf van zijn jongste zes wedstrijden verloren en klopte met een fletse 1 op 18 aan op het Lisp, maar toch slaagden de Pallieters er aanvankelijk niet in om hun gast meteen naar de keel te grijpen. De eerste grote mogelijkheid was niet toevallig voor de Ajuinen, maar de doorgebroken Mitu mikte voorlangs.

De thuisploeg eiste gaandeweg wel meer balbezit op, maar op een eerste kans was het wachten tot net over het halfuur. Al was het wel meteen raak. Wils kopte een vrijschop van Boulaouali door tot aan de tweede paal, waar de vrijstaande Smolders gedecideerd droog in de verste hoek besloot. Nog voor rust leek een dubbele voorsprong in de maak, maar Van Gerven weerde de plaatsbal van Ogunjimi.

Tweede helft

Vroeg in de tweede helft was het opnieuw tot twee keer toe de ex-Rode Duivel die de 2-0 aan de voet had voor de Pallieters, maar Ogunjimi miste telkens. Dat leek de Pallieters zuur op te breken toen Binst door Mbaye alleen voor doel werd gezet, maar Rausin redde met een knappe reflex de meubelen. Een sein voor Lierse dat een tweede thuisgoal maar best kon volgen, maar op aangeven van Nelissen zag Vermeiren zijn schot nog door Van Gerven gepareerd.

Lierse bracht zichzelf nadien nog serieus in de problemen door al te fel terug te trekken. De thuisploeg kraakte ook meermaals, maar plooien deed het niet. En zo blijven de Pallieters niet alleen stevig op de vierde plaats, maar houdt Lierse Kempenzonen ook zijn concurrenten Virton en Deinze in het vizier.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Sols, Smolders, Wils, Nelissen, Janssen (76’ D’Onofrio), Maus, Buyens, Boulaouali (90’ Maes), Ogunjimi, Vermeiren (86’ Van der Veken).

AALST: Van Gerven, Geenens, Van Hoevelen, Ryckaert, Heymans, De Neve, Sterckx, Gillis (56’ Van Den Eynde), Mitu (67’ Bounou), Binst, Mbaye.

DOELPUNT: 31’ Smolders 1-0.

GELE KAART: 79’ Van Hoevelen.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Brinckman.

TOESCHOUWERS: 3.200.

MEER OVER Eerste Amateurklasse

Meer sportnieuws