De wintersporters staan op een parking in Saint-Sorlin d'Arves.
Volledig scherm
De wintersporters staan op een parking in Saint-Sorlin d'Arves. © IMAGEGLOBE

Horrorslot Franse skivakantie: Belgische en Nederlandse studenten in de Savoie urenlang in de vrieskou

ReizenMeer dan duizend Belgische en Nederlandse studenten hebben gisteren na afloop van hun skivakantie in de Franse Savoie urenlang in de vrieskou moeten doorbrengen omdat zij geen vervoer naar huis hadden. Volgens de regionale krant Le Dauphiné ging het om organisatorische problemen, het Nederlandse persbureau ANP gewaagt van bijkomend van lawinegevaar.

8 reacties

  • delcroix jean-pierre

    5 jaar geleden
    Drie tips die je reis aangenamer maken bij sneeuwval. Neem per persoon een pak suikerwafels mee (8 of 10 wafels) Per persoon 2 flessen water. Winterbanden op en zeker sneeuwkettingen mee. Ben zelf 9 uur vastgezeten op 3 januari op de fernpass en dankzij dat hebben we het goed doorstaan. Nog een tipje, laat je motor draaien. Het scheelt een liter benzine.
  • Joke Luca

    5 jaar geleden
    Ook onze dochter zit vast op die bus naar Andora, samen met 1400 andere studenten, die deze vakantie heel goed kunnen gebruiken na de examenstress, een echte horrorstart voor hen, en geen of bijna geen nieuws voor de ongeruste ouders, want al hun gsm’s zijn plat !
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Het heeft geen zin om met een suv te rijden als je geen sneeuwbanden of kettingen hebt. Volgend jaar is het verplicht, en het werd hoogtijd.
  • Nathalie Sanders

    5 jaar geleden
    Ook mijn dochter zit op die bus naar Andorra. Geen slaapplaats, geen eten en gedwongen te slapen in een vieze oude bus! Schandalig
  • Paul Lanckbeen

    5 jaar geleden
    Om het even wat je doet, het houd altijd risico’s in.