Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). CD&V levert met Hilde Crevits de Vlaamse minister van Onderwijs en met Joke Schauvliege de Milieuminister.
Volledig scherm
Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). CD&V levert met Hilde Crevits de Vlaamse minister van Onderwijs en met Joke Schauvliege de Milieuminister. © Photo News

CD&V wil bekritiseerd klimaatbeleid in scholen gaan uitleggen: “Trieste poging tot politieke recuperatie”

CD&V heeft een brief rondgestuurd naar de directies van alle katholieke scholen in Vlaanderen, om te vragen kinderen niet meer te laten spijbelen voor het klimaat. “We vragen de leerlingen om aan hun schoolplicht te voldoen”, staat te lezen in de brief. CD&V wil het gehekelde klimaatbeleid van Vlaams minister Joke Schauvliege ook in de scholen gaan uitleggen. De brief kan op tal van verbouwereerde reacties rekenen. Zo noemt Knack-journalist Dirk Draulans die “een trieste poging tot politieke recuperatie”. “Complete nonsens”, klinkt het bij partijvoorzitter Wouter Beke.

22 reacties

  • Chris Smets

    5 jaar geleden
    Hoezo? Het is NIET ik om tijdens de schooluren te betogen, maar WEL ok om tijdens de werkuren te staken!? Leuke logica dat we er op nahouden...
  • leopold van heurck

    5 jaar geleden
    Men moet geen campagne voeren in scholen J.Schauvlieghe het is H.Crevits die hier gefaald heefd zij had scholieren nooit mogen laten brossen betogen ok maar niet tijdens de schooluren.Beke,Schauvlieghe,Peeters,Crevits en Geens zijn niet bekwaam om een land te besturen.
  • Bart Verlooy

    5 jaar geleden
    Eerst voelt ze zich gesterkt, daarna ziet ze er een complot in tegen haar, en als ze zich belachelijk genoeg gemaakt heeft wil CD&V campagne gaan voeren in de scholen? Het is toch het klimaatbeleid van de regering en niet van de CD&V dat ze aan het uitvoeren is. Zeer raar allemaal.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Scholen hebben zeker geen nood aan graaiende belastingpolitiekers die geen snars inzitten met ons klimaat, dat hebben ze bewezen de afgelopen 30 jaar! schauvliege en beke kunnen misschien luisteren naar echte maatregelen van leerlingen en dat zijn GEEN belastingen!
  • Hilde Heddebauw

    5 jaar geleden
    Me dunkt dat scholen politiek-neutraal moeten zijn; open en toegankelijk voor iedereen. Wanneer 1 politieke partij haar visie gaat verkondigen, dan hebben ook alle andere partijen het recht om hetzelfde te doen. En waar eindigt dit dan?