© BELGA

Beerschot Wilrijk geeft KV Mechelen geen duimbreed toe en pakt de zege op Tubeke

Beerschot Wilrijk en KV Mechelen blijven zij aan zij de kop voor de tweede periode trekken. Al hadden De Mannekes heel wat meer moeite met Tubeke dan Malinwa met Westerlo. De manschappen van Stijn Vreven kropen op voorsprong via Tissoudali, maar al snel benutte Schuster de strafschop voor de 1-1. Vanzeir legde al vroeg na de koffie de 1-2 binnen. Placca deed daar nog eentje bij in het slot: 1-3. Beerschot Wilrijk mag zo hoop blijven koesteren op het tweede finaleticket, terwijl Tubeke door de nederlaag uit koers lijkt te liggen.

Stijn Druant

Beerschot Wilrijk wist wat het te doen stond in Tubeke, zeker na de droge 3-0 zege van KV Mechelen tegen Westerlo. Winnen, en dan nog liefst met heel wat goals verschil. Ook en zeker dat laatste was haast een must, zeker na de veel te magere twee op zes van de voorbije weken. Als ze de promotiekansen niet wilden zien opgeborgen op het Kiel, was de imperatief meer dan anders het order van de zondagmiddag. Het moest alvast allemaal gebeuren zonder de geschorste Tom Van Hyfte, die tegen vijf gele kaarten had aangekeken. In zijn plaats kwam man van vele oorlogen Mohamed Messoudi. Voorts geen wissels in de ploeg van coach Stijn Vreven. En Tubeke? Jaja, ook dat deed nog mee het tweede ticket voor een eventuele finale tegen datzelfde Malinwa. Vijf punten achterstand op de Antwerpenaren, die kloof wilden de Waals-Brabanders, die best wat financiële kommer en kwel op de schouders torsen, nog wel even trachten te dichten. “Il faut gagner aujourd’hui”, werd er geroepen.

De bezoekers startten alvast niet al te opvallend in het Leburtonstadion. Te vaak balverlies, te weinig tempo, en vooral zoekend naar de nodige creativiteit. Tubeke zag het allemaal graag gebeuren en aasde op de tegenprik. Beerschot Wilrijk blonk zeker ook voorin niet meteen echt uit, al zagen de dan toch plots even opzittende bezoekers misschien wel een strafschop door de neus geboord. Dom kopte na mistasten van Defourny de 0-1 te zwak naast. Aan de overkant knalde Agyiri van ver naast de kooi van Vanhamel. Even voor het halfuur was het dan toch prijs voor Beerschot Wilrijk. Voorzet vanop rechts van Vanzeir en Tissoudali die Defourny op het verkeerde been zette en de 0-1 binnentikte. Maar de bezoekers schoten zichzelf ook snel in de voet. Foutje Maes in het centrum, Nemane met de dribbel én de (lichte) fout op de donkere spits in de Kielse zestien. Schuster zette de elfmeter feilloos om. En zo kon Beerschot Wilrijk weer helemaal opnieuw beginnen met de zoektocht naar de o zo broodnodige zege. Makkelijker gezegd dan gedaan in Tubeke, dat was geen nieuws meer. Toen ook nog eens de regen én de hagel in bakken uit de hemel stroomden, wist heel Beerschot Wilrijk dat het wel nog eens erg lastig kon worden. Dé kans op de 1-2 kwam er toen Tissoudali zich mooi in de Tubeekse zestien dribbelde, maar geen afwerker voor zijn assist zag opdoemen voor de kooi van Defourny.

Ook na de rust weer veel goede intenties bij Beerschot Wilrijk, maar evenzeer andermaal al te vaak slordigheden in de passing. Tubeke drukte de bezoekers bovendien sterk achteruit, om hen dan te laten komen en op de omschakeling te speculeren. Maar de zelden inspirerende thuisploeg liet ook zelf de schaarse pogingen onbenut. Beerschot Wilrijk wist dan toch garen te spinnen toen Vanzeir diep werd gestuurd door Van Den Bergh en Defourny overhoeks te grazen nam. 1-2 en Vreven in zijn gekende het delirium nabij. Hoffer kwam toen de bleke Messoudi aflossen, want iets meer scoren bleef wel het doel naast de felbegeerde winst. Maar Tissoudali talmde véél te lang om het helemaal af te maken. Ook Placca werd nog in de strijd gegooid. Tubeke was via Goudiaby én Nirisarike zelfs nog heel even gevaarlijk in het slot, zodat Beerschot Wilrijk nog mocht vrezen voor het spreekwoordelijke deksel tegen een nooit aflatend Tubeke. De ingevallen Placca legde dan toch de 3-1 onder Defourny en nam zo alle twijfel weg. Het belangrijkste voor Beerschot Wilrijk - de winst – was zo zeker een feit, al hadden de Mannekes onderweg - net als de voorbije weken - veel te veel laten liggen. Het geleverde spel op de Tubeekse akker tegen uiteindelijk tien thuisspelers kunnen ze op het Kiel maar beter snel vergeten als Vreven en co. met vertrouwen naar de volgende levensbelangrijke opdracht willen kunnen toeleven.

EINDSTAND. Tubeke-Beerschot Wilrijk: 1-3

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners