Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kristof Calvo: “Verlaag de belastingen op arbeid en stop met subsidiëren van vervuiling”

Groen-fractieleider Kristof Calvo heeft concrete plannen om vervuilende bedrijven zoals ArcelorMittal aan te pakken. “Wat op korte termijn moet veranderen is dat bedrijven vandaag worden gesubsidieerd om te vervuilen, dat is een eerste stap”, zei Calvo vanmiddag in VTM Nieuws. “De tweede stap is een rechtvaardiger systeem in het belasten van de CO2-uitstoot”.

72 reacties

  • Wilfried Montald

    5 jaar geleden
    Ik begrijp helemaal niet waarom er bijkomende nieuwe milieutaksen moeten uitgevonden worden. De taks die we betalen op onze autobrandstof kan perfect aangewend worden om België Co2 Neutraal te maken en alternatieve oplossingen te financieren. Maar zoals altijd gaan die opbrengsten naar lonen van politiekers die alleen denken aan hun eigen hachje.
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Calvo wil minister worden op de fiets!een tandem?met chauffeur?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Wel mijn jongste broer werkt bij Arcelor Mittal,wel daar spelen ze met het idee alle werknemers een loonwagen te geven,hij woont op amper 4 km van dit bedrijf en vindt dit zelfs een onnozel idee omdat ie dagelijks naar 't werk fietst.Kan je voor-stellen ,dacht dat ie over 6000 wagens sprak,wagens die bedrijf toch maar als bedrijfslasten zal inbrengen en uiteindelijk de gemeenschap alweer betaald.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    ieder bedrijfsterrein zou een bos moeten hebben volgens uitstoot ...
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Laat ons misschien om te beginnen een deftige CO² taks heffen op alle ingevoerde kledij, schoenen, toestellen, grondstoffen en landbouwproducten, inclusief alle ingrediënten die in die hippe vleesvervangers worden gedraaid en als natuurlijke en dus gezondere ingrediënten voor de hippe, veggie keuken worden gepromoot. Of zou deze groene jongen enkel lokaal en uit zijn eigen tuintje eten en geloven dat iedereen dit kan?