© vdaa

Inbraak in bankkantoor op Belgiëlei: daders betraden pand via riolering en tunnels

De Antwerpse politie onderzoekt zondag een mogelijke inbraak in de BNP Paribas Fortis-bank op de Belgielei in Antwerpen. De Inbrekers hebben zich via tunnels en de riolering toegang verschaft. “De politie is bezig met sporenonderzoek”, bevestigt woordvoerder Willem Migom.

vdaa, BELGA

Tijdens het onderzoek naar de inbraak zijn twee tunnels gevonden die vermoedelijk door de inbrekers zijn gemaakt en gebruikt. Dat bevestigt de lokale politie. De omvang van de eventuele buit is nog onbekend, maar er zijn verschillende kluizen opengebroken.

Het was de bewakingsfirma van het bankkantoor die de politie zondagmiddag verwittigde over een mogelijke inbraak in de kluizenzaal. Daar bleken inderdaad braaksporen te zijn, maar alleen aan de binnenzijde. “Er is dan een tunnel naar de riolering gevonden”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “We hebben eerst metingen naar gas laten uitvoeren om te zien of het veilig was om daarin af te dalen. In de riolering hebben we vervolgens nog een tweede tunnel gevonden die uitkwam in een pand in de Nerviërsstraat.”

De verdachten zijn voortvluchtig. De politie heeft wel een inval gedaan in een huis in de Nerviërsstraat. Een persoon werd er geboeid afgevoerd.

De Nerviërsstraat blijft afgesloten door de interventie. Bewoners mogen er wel passeren, maar het autoverkeer niet. De hinder zal nog even aanhouden, laat de politie weten.

BNP Paribas Fortis geeft voorlopig geen commentaar.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© vdaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER