© Vila

Zo combineer je prints met elkaar

Meerdere prints in één outfit combineren? Yes please! Van een luipaardprint met streepjes tot grote en kleine polkadots, zo combineer je prints met elkaar.

cityfashion

Kies voor een subtiele print

Kleine stapjes zetten in het mixen van prints? Kies voor subtiele of minimalistische prints. Een simpele ruit, streep of bloemenprint leent zich perfect tot het combineren met andere prints. Hoe rustiger en kleiner de print, hoe makkelijker te combineren.

Zorg voor een duidelijk verschil in grootte

Fashionista’s weten het al langer: wanneer je dezelfde print in een verschillende grootte combineert, bega je nooit een modeflater. Een dunne en een dikke streep of kleine en grote polkadots, hoe groter het contrast, des te stijlvoller.

Contrasterende prints

Dé print die met letterlijk alle (ja, echt alle) andere prints te combineren valt? Luipaardprint! Zowel met een klassieke krijtstreep of kleine polkadot blijft deze print een topper in elke combinatie. Tip: blijf in hetzelfde kleurenpalet als je verschillende drukke prints met elkaar wil combineren.

Hulp bij feestkilo’s: met deze stylingtips lijk je slanker

© Caroline Biss

Iets te vaak ‘zijn er nog kroketten’ gevraagd aan de feesttafel? Geen nood, met enkele handige hacks heb je meteen weer je pré feestdagen-figuur terug. Met deze stylingtips lijk je instant slanker!

Slankere armen?

Om je armen wat slanker te doen lijken, kies je best voor bovenstukken met een drukke print en uitlopende mouwen die niet te strak rond je arm zitten. Ook de mouwlengte is belangrijk. De perfecte mouw stopt net boven je elleboog (dit deel is meestal het slankst) en valt los over je bovenarm.

Plattere buik?

Een plattere buik creëren, dat doe je (raar, maar waar) door je taille in de kijker te zetten. Kleding die start of stopt bij je taille legt de nadruk op het smalste deel van je romp. Perfecto’s, getailleerde jeansjasjes en biker jackets zijn dus ideaal. Een T-shirt of blouse met V-hals doet er nog een schepje bovenop. Die trekt de aandacht naar je hals en doet je bovenlichaam wat langer en smaller lijken.

Smallere billen?

Het trucje om je heupen en billen smaller te laten lijken, dat schuilt in je schouders breder maken. Een broek met grote broekzakken, een lange blazer met bredere schouders en donkere kleuren zorgen voor optisch smallere billen.

Dunnere benen?

Een rok of jurkje met iconische A-lijn tot op kniehoogte leidt de aandacht naar, je raadt het waarschijnlijk al, je taille. Perfect om je iets zwaardere benen te verbergen dus. Rechte broekspijpen zorgen voor wat extra balans waardoor je benen dus ook smaller lijken. Ook je schoenenkeuze kan wonderen doen! Stevige blokhakken of platformzolen geven je benen een boost.

Drie keer anders: een volledig zwarte outfit

© Ibana

Wanneer je werkt met verschillende texturen en snits is er niets klassevoller dan een all-black outfit. Inspiratie nodig? Wij geven je drie stijlcombinaties!

Elegant in een rokje

Een zwarte outfit geef je een spannende toets door verschillende materialen en texturen te gebruiken. Combineer je zwarte rokje (uit leer of suède bijvoorbeeld) met een kanten blouse, wollen mantel en leren pumps. Contrast qua materiaalkeuze is de boodschap!

Sportief met black denim

Ook met een all-black outfit kan je de sportieve toer opgaan. Met een zwarte jeans (al dan niet met brede pijpen), trui, zwarte sneakers en streetstyle-waardige bomberjack heb je een sporty outfit om u tegen te zeggen. Tip: opvallende details in je outfit zorgen voor een sterke look.

Trendy in knielaarzen

Een jurk meer iets voor jou? Combineer je little black dress met een paar sexy knielaarzen en fake-fur jas of mantel voor een klassieke, maar geslaagde zwarte outfit. Subtiele prints, studs, sequins, ruffles of A-symetrische stukken houden je zwarte outfit stijlvol én interessant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer