Karin Jiroflée (sp.a)
Volledig scherm
Karin Jiroflée (sp.a) © Sven Ponsaerts

Sp.a wil maximumfactuur remgeld voor kankerbehandeling verlagen: “Kanker mag niet arm maken”

De sp.a wil de maximumfactuur voor remgeld verlagen van 450 tot 250 euro voor kankerpatiënten met een netto jaarinkomen onder de 12.300 euro. De socialisten doen dat voorstel naar aanleiding van Wereldkankerdag. "Kanker mag niet arm maken", zegt Kamerlid Karin Jiroflée.

11 reacties

  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Begin eens voor een reéle max factuur want nu telt deze maar op voor het bedrag dat terug betaald wordt en niet het bedrag wat de patient werkelijk betaald zo geeft de max factuur een verschil die kan oplopen tot enkele duizenden euro's voor de zieke mensen tekens als de dokter per visite 50€ meer vraag dan ze mogen moet de patient die 50€ zelf ophoesten er zijn gewoon meer dokters die niet geconventioneerd zijn dan wel en de zieke mag betalen
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Als ik meer uitgeef dan wat ik verdien en mijn rekeningen niet kan betalen verkopen zij mijn hui,auto en al mijn bezittingen. Politici delen maar geld uit dat ze niet hebben. Met dit voorstel trappen de sossen op Maggie De Block haar grote teen.
  • eduard gerckens

    5 jaar geleden
    Direct akkoord voor bv gepensioneerden die hun heel leven hebben bijgedragen tot de maatschappij. Voor de rest is het zo in België: heb je niets, dan krijg je alles (pro deo advocaten, huursubsidies of bijna gratis sociale woning, verminderd remgeld, goedkoop openbaar vervoer...) Heb je hard gewerkt en iets opgebouwd, dan mag je alles zelf betalen
  • DOMINIEK COTTENS

    5 jaar geleden
    Indertijd is het door minister Vandenbroucke gelanceerd, en dit verwelkom ik ten zeerste. Maar waarom weer enkel voor één bepaalde categorie ? De grootste kost voor de meeste mensen ligt bij de medicatie en behandelingen die totaal niet terug betalen. Als CVS- en fibromyalgiepatiënt betaal ik gemiddeld zo'n € 3.000 uit eigen zak per jaar. Zo zullen er nog andere zieken ook zijn.
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Met alle respect voor kankerpatiënten (ik heb er zelf in mijn familie) maar SP.A hallucineert toch de laatste maanden. Ze denken echt dat België een land is waar het geld aan de bomen groeit.