Al wekenlang komen duizenden mensen op straat om een ambitieuzer klimaatbeleid te vragen.
Volledig scherm
Al wekenlang komen duizenden mensen op straat om een ambitieuzer klimaatbeleid te vragen. © BELGA

Open Vld steunt klimaatwet niet: “Groen voorstel = te veel overheid”

KlimaatOpen Vld kan het huidige voorstel van de klimaatwet niet steunen. In een tweet stelt voorzitster Gwendolyn Rutten dat België de klimaatdoelstellingen moet nakomen, maar de partij ziet de oprichting van nieuwe overheidsinstellingen niet zitten. “Groen voorstel = te veel overheid”, meent Rutten. Opvallend: de MR zal het wetsvoorstel van Ecolo en Groen wel mee ondertekenen. PVDA gaat nog een stap verder. “Wij willen de emissies tegen 2030 met 65% verminderen”, aldus frontman Raoul Hedebouw op Twitter.

146 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Klopt, er is geen enkel land met meer overheidsdiensten dan Belgie. Onze staatskost is de grootste en onze belastinge zijn ook al de hoogste. Het moet stoppen hiermee.En om een voorbeeld te geven, als je 4 van 5 regeringen reduceert op 1 regering, maak dan even de som voor het klimaat. Als we enkel de ministers nemen kan je die van +/- 50 naar 15 max. terugbrengen. Hier zijn dan al 35 minder firmawagens nodig. Doe het zelfde met alle parlementairen en penningzitters.
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    En zeer goed betaalde jobkes voor partijaanhangers en milieuactivisten Gino Denil . Nee we hebben er al genoeg nutteloze overheidsdiensten, denktanks en overleg organen . Die vogel gaat niet meer vliegen.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Snel een wet in elkaar boksen om daarna vast te stellen dat het realistisch niet haalbaar is. Men kan weer een massa aan subsidies gaan uitgeven om het daarna terug te vorderen bij de burger, zoals met de zonnepanelen in het begin.
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Ze willen die 270 miljard euro op de spaarboekjes maar ze vergeten dat veel mensen op het einde van de maand al totaal blut zijn, of onder nul zelfs. Om nog maar te zwijgen van al dezen die met schulden zitten. De gemiddelde Belg zou 25.000 euro op zijn spaarboek hebben ?
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Als de overheid iets wil doen dan wordt dat nooit goedkoper door de massa!