Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block. © Photo News

Ngo’s vragen Belgische ministers in open brief om “consistent” Europees beleid voor bootvluchtelingen

Dertien ngo's, waaronder 11.11.11, Amnesty International en Artsen Zonder Grenzen, vragen in een open brief aan Belgische ministers dringend actie te ondernemen om de vluchtelingencrisis in de Middellandse Zee te bezweren. Onder andere pleiten de organisaties voor meer ondersteuning voor reddingsschepen en een stopzetting van het terugkeerbeleid naar Libië.

32 reacties

  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    NGO's zijn taxi's geworden naar het Westen in plaats van de mensen in hun thuisland te helpen...
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Ze zou beter uitleggen dat NGO's hun werk moeten doen zoals het moet ze bij de eerste veilige haven terug gaan afzetten,in plaats ze naar Europa te brengen.
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Schaf gewoon al die ngo's af. Zeker indien ze zich gaan bemoeien met politiek van ons land. Indien ze hun plaats niet kennen heeft niemand van onze burgers hier nood aan.
  • Rania Desaegher

    5 jaar geleden
    Wij hebben niet gestemd voor Ngo's , ze moeten eindelijk stoppen met hun druk om het beleid te beïnvloeden. Ik begrijp niet dat mensen nog geld geven aan die organisaties.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Van dat antwoord zal dus afhangen of we in België terug meer asielcentra gaan moeten openen of dat we toekomen met wat er nu is..
  1. Worden we “overspoeld” door een nieuwe instroom asielzoekers? De cijfers op een rijtje

    Worden we “overspoeld” door een nieuwe instroom asielzoe­kers? De cijfers op een rijtje

    CD&V-migratie-experte Nahima Lanjri vraagt zich vandaag in Het Laatste Nieuws af of staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) “de boel laat verrotten”. “U wekt de indruk dat we overspoeld worden met asielaanvragen, dat is niet zo”, zo is Lanjri kritisch voor haar meerderheidspartner. Francken zelf houdt het erop dat we “in crisismodus” zijn, reden waarom hij het aantal aanvragen tot 60 per dag heeft beperkt. Maar om welke cijfers gaat het nu eigenlijk juist?
  2. RECONSTRUCTIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewerkers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leiderschap” bij VRT
    PREMIUM
    36

    RECONSTRUC­TIE. “Huilende collega’s op het toilet” maar ook 88% tevreden medewer­kers: dit is het échte verhaal van de open oorlog over “toxisch leider­schap” bij VRT

    En plots ging het in het Vlaams Parlement niet meer over Bart De Pauw en VRT-baas Frederik Delaplace. Tijdens de discussie kregen acht parlementsleden een anonieme brief over een ándere zaak. Die draait rond de Redactie Jong, die onder meer jongerenjournaal ‘Karrewiet’ maakt. In het kort: op de redactie woedt een open oorlog over de VRT Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. De HLN-onderzoeksredactie sprak met verschillende getuigen en reconstrueerde het verhaal achter de nieuwe heisa.