Direct naar artikelinhoud
Tv-nieuws

Geen plaats voor Dries Van Langenhove in nieuw tv-programma Tom Waes

Dries Van Langenhove tijdens zijn voorstelling als lijsttrekker bij Vlaams Belang.Beeld Tim Dirven

Tussen de meer dan 5.000 inschrijvingen voor Kamp Waes prijkte een opvallende naam: Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden. Maar die kandidatuur werd niet weerhouden. “We zijn niet op zoek naar politici die op nationaal niveau actief zijn”, zegt de VRT.

Voor zijn nieuwe tv-programma Kamp Waes was Tom Waes op zoek naar mensen die een Special Forces-opleiding willen doorlopen. Tussen de vele inschrijvingen prijkte ook de naam van Dries Van Langenhove, sinds kort onafhankelijk lijsttrekker voor Vlaams Belang.

“Ik ben gefascineerd door avontuur en uitdagingen. Het blijft natuurlijk een programma van de VRT. Of die mij goed gezind zijn, valt af te wachten”, schreef hij op Facebook.

Maar de VRT maakte meteen duidelijk dat er geen plaats is voor Van Langenhove in het programma: “We zijn nog niet aan de selectie van de kandidaten begonnen. Wat we wel al kunnen zeggen, is dat we voor dit programma niet op zoek zijn naar politici die op nationaal niveau in het politiek debat actief zijn. Daarvoor hebben we andere programma’s, waarin ze uiteraard welkom zijn.”.