Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) ziet een complot achter de klimaatbetogingen.
Volledig scherm
Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) ziet een complot achter de klimaatbetogingen. © BELGA

“Mijn uitspraak klopt niet maar ik heb niet gelogen”: Schauvliege excuseert zich nadat ze klimaatprotest opgezet spel noemde

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) excuseert zich voor een toespraak die ze afgelopen weekend gaf. Daarin noemde ze de klimaatmarsen “opgezet spel” en “in scène gezet” om haar tegen te werken. “Ik heb duidelijk een fout gemaakt”, reageert ze nu in De Ochtend. “Maar ik heb niet het gevoel dat ik gelogen heb.” Anuna De Wever reageerde ook op Radio 1: “Ik moest eerst lachen, maar het is ook heel jammer. Een belediging voor alle betrokken jongeren.” Ook bij Qmusic bood Schauvliege vanochtend haar excuses aan.

392 reacties

  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Heeft dat compostvat van groen "Nu haar goesting gekregen"?
  • Louis Van Damme

    5 jaar geleden
    Eindelijk heeft een minister eens de waarheid gezegd. Die klimaatbetogingen zijn inderdaad opgezet politiek spel. Natuurlijk heeft ze nu een fout gemaakt met de realiteit te vertellen en dat mocht blijkbaar niet. Puur politiek spel... om te gebruiken voor de nieuwe aankomende verkiezingen ??? Sinds de regering is gevallen wordt er plots over klimaat gesproken... voordien geen woord... neem nu zelf jullie besluit.
  • Freddy Suls

    5 jaar geleden
    Als deze plotse klimaathysterie niet naar normale proporties wordt herleid gaan we allemaal het slachtoffer worden. Als iedereen zelf al eens een inspanning zou doen om zijn persoonlijke voetafdruk op het milieu te verkleinen. Het zou meer effect hebben dat al dat betogen en browsen en extra taxen.
  • Daniël Baeten

    5 jaar geleden
    De mensen van alles willen wijs maken. Manipulatie. Heel die regering deugt niet. De mensen weten nog niet de helft van het mooie weer. De mensen moeten nog meer op straat komen anders blijven ze met onze voeten spelen.
  • lieve demeulemeester

    5 jaar geleden
    Kleinzielig Belgie. In haar geval zou ik zelfs mijn excuses niet maken. We mogen niets meer zeggen... is dat democratie ? Heeft ze een fout gemaakt, wel we maken toch allemaal fouten