Direct naar artikelinhoud
Instagram

Eugene, het ei op de populairste instagramfoto ooit, breekt lans voor mentale gezondheid

De populairste intagramfoto ooit.Beeld Instagram/World Record Egg

Het ei dat op Instagram een wereldrecord van meer dan 52 miljoen likes behaalde, heeft gesproken. Het ei, genaamd 'Eugene', liet van zich horen in een reclamespot op de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Ook werd bekend wie er achter de geslaagde recordpoging zat.

"Ik ben dat ei met het wereldrecord (je hebt misschien al wel van me gehoord)", zei 'Eugene'. "Maar onlangs ben ik beginnen barsten. Ik kan de druk van de sociale media niet meer aan."

Een foto die is geplaatst door null (@world_record_egg) op

De Amerikaanse streamingdienst Hulu postte de clip van het ei als reclamespot tijdens de Super Bowl. Het ging om een bericht van de Amerikaanse non-profitorganisatie Mental Health America, bedoeld om mensen met stress aan te sporen daar met iemand over te praten. Mental Health America bedankte nadien 'Eugene' op Instagram en voegde eraan toe dat het ei openlijk was opgekomen voor de 20 procent Amerikanen die met psychische problemen kampen en dat zelf niet altijd durven.

Ook raakte bekend dat Chris Godfrey, een 29-jarige reclamemaker van het Londense bureau The & Partnership, de schepper van het fameuze wereldrecordei is. Het ei klopte de Instagram-post van Kylie Jenner die tot dan met 18 miljoen het meeste aantal likes had verzameld.

De populairste instagramfoto ooit: 

Een foto die is geplaatst door null (@world_record_egg) op