Florian Van Eenoo photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Tom Boonen: “Of ik een terugslag van Remco Evenepoel vrees? Ik ben er zéker van”

WielrennenRemco Evenepoel debuteerde vorige week in de Ronde van San Juan bij de profs. Onze 19-jarige landgenoot won er meteen het jongerenklassement, mede dankzij zijn knappe derde plek in de individuele tijdrit. “Hij is de allerbeste die ik ooit gezien heb bij de jeugd, maar geef hem tijd”, vertelt Tom Boonen in een gesprek met de Humo.

26 reacties

  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Als ze hem daar zo gaan gebruiken als in de San Juan ronde zich alsmaar moeten uitsloven voor die Fransman zal hij zeer snel aan het einde van zijn Latijn zijn, niet vergeten hij is nog maar 19 jaar. Hij moest toch bij Lefevre zijn.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Tom Boonen is geen goede raadgever voor Remco. Boonen is zoals voor hem Johan Museeuw, Freddy Maertens, Walter Godefroot, slechts een klassiekerrenner en een ritwinnaar in rondes. Echt wielrenners die grote kampioenen zijn, zijn deze, die de grote Rondes op hun naam schrijven. En dat is precies, wat Remco wil. Daartoe heeft hij raad nodig van precies echte ronderenners.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Tom heeft gelijk,het lijkt wel of we nog maar één renner hebben in het peloton,geef die jongen de tijd om met deze hype te leren omgaan,gelukkig is er meneer Lefevere nog om hem met zijn beide benen op de grond te houden.
  • Bernard Deplacie

    5 jaar geleden
    Mag Boonen hier gewoon z'n mening niet zeggen ? Wat is er daar mis mee.... Komen we een samenleving van mensen die het licht in iemand anders ogen niet gunnen? Boonen heeft in z'n koersen gezorgd voor ongelooflijke momenten wat voor hem Museeuw gedaan heeft.
  • Nico Lietaert

    5 jaar geleden
    Freddy, hij weet alles van een terugslag. De zijne kwam er toen hij zijn pullekes niet meer kon nemen. Nog jaren geld verdiend zonder ook maar iets te winnen van betekenis. In lucht verkopen was hij dan wel goed, dat moet ik toegeven.