Archiefbeeld. Minister Schauvliege vergadert met voorzitter Wouter Beke en de andere CD&V-ministers om te beslissen over haar toekomst.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Minister Schauvliege vergadert met voorzitter Wouter Beke en de andere CD&V-ministers om te beslissen over haar toekomst. © Photo News

CD&V buigt zich over lot Schauvliege. Beke: "Ze heeft zich geëxcuseerd, dat gebeurt niet vaak in de politiek. We gaan nu verder overleggen binnen de partij”

De Vlaamse CD&V-fractie zat vandaag bijeen na de uitspraken van klimaatminister Joke Schauvliege, die de klimaatmarsen “opgezet spel” en “in scène gezet” had genoemd. Ook voorzitter Wouter Beke was aanwezig. Schauvlieges lot ligt nu in zijn handen, valt te horen bij de partij. “Ze heeft uitleg gegeven aan de fractieleden en we gaan nu alles verder samen bekijken”, reageerde de partijvoorzitter kort na de vergadering. Wellicht wordt in de loop van de dag beslist over het verdere functioneren van de minister. Vanmiddag kwam ze alvast niet naar de geplande commissie Leefmilieu in het parlement.

164 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Beke zegt: “Ze heeft zich geëxcuseerd, dat gebeurt niet vaak in de politiek. Hij heeft maar een kort geheugen, of anti-N-VA geheugen. De excuses van De Wever na die foute beelden campagne is hij natuurlijk al vergeten. Trouwens, heeft Schauvliege wel gelogen ? Misschien heeft ze gewoon de waarheid gezegd 'in een moment van zwakte', heeft ze niet langer kunnen zwijgen, is ze haar tseven-theaterrol effen vergeten.
  • nicole pottier

    5 jaar geleden
    Ik denk dat ze de landbouwers een beetje heeft willen beschermen die het toch heel moeilijk hebben , die krijgen zoveel beperkingen opgelegd ,terwijl ze alles eraan doen om te overleven, alles de schuld van de groene
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    De (spin)dokters van de CD&V buigen zich over haar (de patiënt), de erelonen lopen op en verder.
  • Eddy Homblé

    5 jaar geleden
    @Geert Heylen ; zeer juist , ben ik blij dat er nog slimme mensen zijn!!! Alleen vrees ik dat er veel te veel domme linkse rakkers rond lopen & hun laten vangen door die graskleurige partij !!!!!
  • marc vandecauter

    5 jaar geleden
    Weet ge wat ik aan heel die historie het ergste vind dat die daar een dikke 10000€ per maand voor krijgt en een heel mooi pensioen.Ontslag nemen doet die niet tenzij ze een job belooft hebben aan 20000€ in het europees parlement ,dat was in het verleden zo en zal vandaag waarschijnlijk nog zo wel zijn.