Voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

N-VA wil vrouwenbesnijders strenger vervolgen: “Dit moet prioriteit worden voor parket”

De Vlaams-nationalisten willen genitale verminking bij vrouwen hoger op de agenda van de volgende regering. Dat zegt N-VA-Kamerlid en voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir. 

11 reacties

  • Daniel Meuleman

    5 jaar geleden
    Als men weet heeft van besnijders in ons land dan moeten die opgepakt worden, streng gestraft en dan het land uit. Zulke vulgaire criminelen horen hier zeker niet thuis.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Altijd slaat het gesprek over naar de jongens. Altijd. Ik zie nog altijd wel een verschil met een millimeter opening van de vagina, genaaid met acaciadoorns of het weghalen van alle vaginalippen, clitoris incluis. DAT is genitale verminking.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Niet alleen minderjarig meisjes maar ook minderjarig jongens worden genitaal verminkt en ook dat is weerzinwekkend, walgelijk en een misdaad tegen de menselijkheid. Dat hoort niet thuis in Europa.
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    Heel goeie prioriteit, deze gruwelijke barbaarse verminkingen moeten stoppen. Wat een horror voor de slachtoffers, meestal kinderen. Dit moet veel meer politieke aandacht krijgen, wereldwijd.
  • Jean-Pierre Van Wetswinkel

    5 jaar geleden
    Mevrouw demir als u dit zegt dat dit gebeurd moet je als poltici optreden en dit melden zoniet moet je dit niet in het opepebaar verklaren