AFP
Volledig scherm
© AFP

Een derde van gletsjers in Himalaya in gevaar door klimaatverandering

Een derde van de gletsjers in de Himalaya kan tegen het einde van de 21ste eeuw verdwijnen door de klimaatverandering. Dat zou het leven van 1,9 miljard mensen in de regio bemoeilijken, zo blijkt uit een 627 pagina’s tellend rapport van de onderzoeksorganisatie International Centre for Integrated Mountain Development, die in Kathmandu is gevestigd.

4 reacties

  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    daar gaan we weer met de Al Gore taktiek binnen zoveel jaar zal,,,,,,,en blijkt er niets van waar
  • Gino De Neef

    5 jaar geleden
    Dus geen gletsjers meer om over te klauteren gaat het leven moeilijker maken?
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Sinds de laatste 2,5 miljoen jaar waren er 18 ijstijden, dus koudere perioden en opwarmingen (interglacialen) zonder invloed van de mens. Wie denkt dat er nooit meer een ijstijd zou aanbreken (de laatste is nog maar ongeveer 450j geleden) is naïef. Al die heisa om mensen bang te maken helpt degenen die de touwtjes in handen hebben en hiervan willen profiteren, the useful idiots trekken ondertussen de kar met hun betogingen. Ik zie de elite in hun vuistje lachen.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Ik woon reeds 15 jaar in Alpen, midden tussen de gletsjers. Ze smelten inderdaad elk jaar wat weg. Maar men moet weten dat 2000 jaar geleden er helemaal geen gletsjers waren in de Alpen. Het was te warm, en wie zijn schuld was dat ? Zoek maar eens op, je zal er niet dommer van worden.