Joke Schauvliege was al kop van jut door het klimaatprotest. Afgelopen weekend ging ze uit de bocht toen ze verklaarde dat de Staatsveiligheid haar had ingefluisterd dat de klimaatmarsen in scène zijn gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Schauvliege was al kop van jut door het klimaatprotest. Afgelopen weekend ging ze uit de bocht toen ze verklaarde dat de Staatsveiligheid haar had ingefluisterd dat de klimaatmarsen in scène zijn gezet. © Photo News

Expert na uitspraken Schauvliege: “Complotten klinken vaak aannemelijk. Maar in de politiek worden spinsels ook bewust gebruikt om eigen falen te maskeren”

“Voor veel mensen klinken sommige complottheorieën best aannemelijk, maar in de politiek worden deze spinsels ook bewust gebruikt om de aandacht af te leiden van het eigen falen”, zegt moraalfilosoof Brecht Decoene, nu Joke Schauvliege haar uitlatingen intrekt over het in scène gezette klimaatprotest en waarschuwingen van de Staatsveiligheid.

2 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Misschie toch eens dat 'bijklussen' van die politici eens onder de loep nemen, ze worden rijkelijk betaald, en toch gaan ze nog "spreekbeurten" organiseren...al dan niet vergoed. In het geval Schauvliege ..een van de 4 ministers van leefmileu, heeft er geen kaas van gegeten en trekt de boeren voor, want die stemmen nog massaal CD&V..en die moet je naar de mond klappen, dat ze onbekwaam is voor die functie is een feit.
  • Ronald Van Beneden

    5 jaar geleden
    De keizer(de veiligheidsdienst) had plots geen kleren aan. Of hoe het onderzoek tegen klimaatbetogers geheim moest blijven. Kijk eens op Diehold Foundation.