De baas van het beruchte Sinaloakartel, Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, toen hij in 2016 werd voorgeleid voor de Mexicaanse procureur in Mexico Stad.
Volledig scherm
PREMIUM
De baas van het beruchte Sinaloakartel, Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, toen hij in 2016 werd voorgeleid voor de Mexicaanse procureur in Mexico Stad. © REUTERS

De gruwel van El Chapo was nog erger dan we dachten: folteringen met heet strijkijzer, speciaal ingerichte moordkamer

CrimineelHet proces tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (61) nadert na bijna drie maanden zijn orgelpunt in New York. De twaalfkoppige jury is in beraad en zal binnenkort een verdict vellen. El Chapo, die volgens de Amerikaanse aanklagers minstens 200 ton cocaïne de VS binnensmokkelde, riskeert levenslange opsluiting. De tien aanklachten vatten een leven vol moord, foltering, omkoping en corruptie samen. Tijdens het proces kwamen naast de gruweldaden ook de meest bizarre verhalen rond de leider van het Sinaloakartel aan het licht. Een duizelingwekkende greep daaruit.

4 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Met hard drugs en de er bij horende criminaliteit is hij inderdaad verantwoordelijk voor duizenden doden of nog meer. Men kan ook onrechtstreeks moorden.
  • WILFRIED DE WILDE

    5 jaar geleden
    Hij heeft in de VS duizenden moorden gepleegd. Misschien wel tienduizenden.
  • Steven Vanden Broeck

    5 jaar geleden
    Heet strijkijzer? Dat is toch het minste, over de echte martelingen durft de pers het niet eens te hebben. Ik wens toch eventjes op te merken dat ik mij afvraag wat ze in de VS nu eigenlijk aan het proberen zijn. Hij heeft geen enkele moord gepleegd op het grondgebied!
  • Gino De Neef

    5 jaar geleden
    Geen enkele moord door hem gepleegd in de VS! Ze kunnen hem daar niet voor vervolgen.