Recordbedrag van 270 miljard euro op Belgische spaarboekjes.
Volledig scherm
Recordbedrag van 270 miljard euro op Belgische spaarboekjes. © Getty Images/EyeEm

Voor het eerst meer dan 270 miljard euro op Belgische spaarboekjes

Een recordbedrag van 270 miljard euro staat op de Belgische spaarboekjes. Dat blijkt uit cijfers die de Nationale Bank van België (NBB) vandaag vrijgaf. Met name in december werden de spaarboekjes stevig aangevuld.

10 reacties

  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    Moeten ze nog veel reclame over maken. Subiet belastingen op je beetje spaargeld. Dat ze nu eens niet telkens alle regeltjes veranderen van alles, ware het makkelijker om nog in iets te investeren. Maar nu, alles wat men doet roomt men af tot op de cent. Niemand wil nog investeren. De zielige waarheid achter dat spaarboekbedrag.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Spijtig dat de regering het investeren in aandelen fiscaal ontmoedigt. Aldus investeren we te weinig in de economie, buitenlanders doen het in onze plaats, strijken de winsten op en lenen hiervoor gratis van de Belgen.
  • Artuur Lemmens

    5 jaar geleden
    We wachten nog op een goed bestuurde regio om het uit te geven. Met 10 regeringen gaan we dat dus niet doen daar er te veel prutsers aan de macht zijn, zoals die van groen
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het spaargeld is eerlijk verdiend door mensen die elke dag met hun schoofzakske gaan werken. Maar het spaargeld komt in het vizier van politici voor hun projectjes, de gewone man mag geen geld hebben die rijke snoodaards, wij hebben er recht en het zal vergaan zoals de Arco spaarrekening. Politici hebben geen spaarrekening die hun geld zit veilig weggeborgen in vennootschappen of immo. De journalist mag hun vermogen een publiceren, maar dan zit hij 's anderdaags zonder werk.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Dat kan al een (beter) klimaat scheppen (bij de politici) om...een boompje op te zetten over de groene meer kost en het veranderd klimaat ter wille van de (vroegere) spijbelaars (onder hen zelf). De Klimaatstaatsbon met een variabele rente, gekoppeld aan wereldwijde welzijnsindex, (verplichte) mars, er allen heen met dat spaargeld (confiscatie/belasting)!