Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Paus geeft seksueel misbruik van nonnen in de Katholieke Kerk toe: “Ja, het is een probleem”

Paus Franciscus gaf vandaag het seksueel misbruik van nonnen in de Katholieke Kerk toe. “Ja, dat is een probleem”, zei hij op de terugvlucht van Abu Dhabi naar Rome. Franciscus bracht vandaag een bezoek aan Abu Dahbi, waar hij onder meer christenen moed insprak tijdens een historische misviering. De viering was de grootste christelijke bijeenkomst op het Arabische schiereiland.

29 reacties

  • marc de Volder

    5 jaar geleden
    Toch straf dat gelovigen,in welke godsdienst ook,steeds weten wat hun god heeft gezegd,alsof ze er zelf bij waren of een mailtje van hem hebben ontvangen. Er is geen god. Elke godsdienst is een sekte.En nu de boze reacties van gelovigen,die steeds praten over verdraagzaam zijn,die mij dood wensen in een hel. Vertel mij dat eerst hoe jullie dat weten. Kwam hij op de koffie of thee?
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Seksuele driften en seksueel ongeoorloofd gedrag is iets dat in mensen zit het heeft altijd bestaan. Als je het celibaat afschaft verleg je alleen maar het probleem. Dan kom je in de faze van ontrouw, vroeger reden degenen die de middelen hadden ook een scheve schaats en deden machtsmisbruik tegenwoordig is het meer toegankelijk voor iedereen. Dit is inherent aan de mens en komt bij de ene gemakkelijker naar buiten dan bij de andere.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Paters, priesters, nonnen, geestelijken. Het zijn allemaal mensen. God heeft mensen opgescheept met en drang naar seksualiteit. Respecteer de wil van god en laat ieder mens zijn en haar seksualiteit beleven. Probleem opgelost.
  • luc verriest

    5 jaar geleden
    Neen, dat is geen probleem, dat zijn misdaden! Maar uiteraard wordt dit al weer met de mantel der Christelijke naastenliefde bedekt.
  • fer brion

    5 jaar geleden
    Kuis de Vaticaanse stal uit, houd uitverkoop van de inboedel en geef die miljarden aan de minderbedeelden, pas dan kom je geloofwaardig over man.