Klimaatactiviste Anuna De Wever.
Volledig scherm
Klimaatactiviste Anuna De Wever. © Joel Hoylaerts / Photonews

Youth for Climate distantieert zich van telefonisch pestgedrag: “We worden zelf ook gepest en dat draagt echt niets bij”

"Het spijt ons te vernemen dat mevrouw Schauvliege het slachtoffer is geworden van telefonisch pestgedrag. Deze actie was niet georganiseerd door Youth for Climate, we wisten zelfs niet dat het gebeurde en we zouden zoiets nooit hebben goedgekeurd.” Dat stelt Youth For Climate, de klimaatbeweging rond Anuna De Wever en Kyra Gantois, in een persmededeling. 

46 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Wat een arrogantie heeft die Anuna De Wever. Hoe kan zij weten of dat telefonisch pestgedrag van uit haar medebetogers 'Youth for Climate' komt of niet? Daar heeft ze totaal geen zicht op. Ze spreekt alsof die duizenden jongeren onder haar controle en bevoegdheid vallen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Eén zaak moet duidelijk worden gesteld. Dat stalken met SMSjes moet bestraft worden, van een minister of geen minister. Waar zal het anders eindigen ? Justitie moet meteen duidelijk maken dat zoiets niet kan zodat latere kandidaten weten wat ze te wachten staat.
  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Het zijn lafaarden die de verantwoordelijkheid voor hun daden van zich afschuiven.
  • robby franckaert

    5 jaar geleden
    Men probeert dan eens iets te doen voor een betere wereld maar blijkbaar krijgt men daar niks dan negatieve reacties op... Echt chapeau voor die meisjes dat ze zichzelf in het oog van de storm durven plaatsen voor eenieders welzijn!! Echt zielig van de destructieve criticasters die misschien nu naar huis rijden in hun te vervuilende wagen om dan een steakje te eten met de kachel gezellig aan... Maar ja, droom maar niet van al die vele jonge mensen...
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Om een klimaatplan op te stellen en uit te voeren heb je de ministers van alle beleidsdomeinen nodig, zowel federaal als de gewestelijke. Denken dat je het alleen met de ministers van milieu kunt oplossen is kortzichtig.